Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (7)
Ивайло Петев: Трябва да изненадаме Италия, шансовете са изравнени
Автор: Екип Varna24.bg 14:35 / 27.03.2015Коментари (4)1130
© Varna24.bg
Националният селекционер Ивайло Петев ще направи официален дебют начело на отбора в събота. Както и своя предшественик Любослав Пенев, той ще се изправи в първия си мач от квалификации именно срещу Италия. Ел Голеадор стартира с 2:2. 39-годишният Петев е оптимист, че също може да запише добър резултат. В интервю за Диема Спорт той разкри какви са плановете му за сблъсъка със "Скуадра адзура" и защо е повикал Валери Божинов. 

- Г-н Петев, споделяте ли мнението, че няма чак толкова голям избор от играчи за националния отбор и при който и да е треньор едва ли групата ще се различава много? 
- Ние сме малка държава и нямаме чак такъв избор. Но смятам, че имаме талантливи футболисти и ще продължаваме да създаваме такива. За момента работим с това, с което разполагаме. Надявам се, че ще се представим достойно в събота. Няма какво да се оправдаваме, това имаме и с него ще работим. Ще направим някои корекции, трябва да ги изненадаме. Важно е всички, които вземат участие в мача, да бъдат спокойни и да покажат това, което могат. Италия е доста добър отбор, с качествени играчи и треньор. Това е нашият пряк съперник в близко бъдеще и ние трябва да намерим начин да изиграем правилно мача, да дадем максимума от себе си и, дай Боже, да вземем положителен резултат. 

- Смятате ли, че в момента Италия са уязвими? 
- Шансовете на двата отбора са равни. Не е както преди 20-30 години един именит отбор да играе с аутсайдер и резултатът да е много сериозен. Към днешна дата силите са много изравнени, вие сами видяхте на последното световно първенство какви резултати се получиха. Това ми дава амбиция и увереност, че ще се представим достойно. 

- Притеснен ли сте от процесите в "А" група? В последния уикенд в първата шестица не падна нито един гол... 
- Обикаляйки всички стадиони в България, видях, че първото нещо, което трябва да се направи, е терените да бъдат значително подобрени, за да може да се играе качествен футбол. Не може да искаш някаква динамика или по-голяма комбинативност на такива игрища, това просто е немислимо. От там нататък вече трябва да търсим и по-голямо качество на футбола. Без това обаче няма как да се получи. 

- Като треньор на Лудогорец разполагахте с отбор, който имаше специфична сплав между чужденци и българи. Сега като национален селекционер искате да гледате повече нашенци, имате ли позиция, че и правилникът трябва да претърпи реформи и да бъде задължително налагането на юноши? 
- Естествено, че искам да гледам повече българи. Аз съм "за" да бъдат направени промени в устава, защото ние не може да чакаме нов Бербатов или Стоичков, когато няма поле за изява. Иска ми се да има повече български футболисти в отборите. Честно казано, не смятам, че повечето чужденци, които играят в клубовете, са нещо повече от нашите. Но това вече е политика на отборите и не е мой проблем. 

- Изненадахте с избора си да повикате Божинов, който не бе в топформа през последната година. Защо преценихте, че той ще ви е полезен? 
- Определям сблъсъка с Италия като мач на психика и затова в него трябва да вземат участие футболисти, които са играли на такова ниво. Защото едно е да играеш контролна среща срещу един противник и съвсем друго срещу "Скуадра адзура". Това е моят избор и стоя зад него, вярвам на абсолютно всеки, когото съм повикал. 

- До какъв процент грубо имате яснота около титулярния състав срещу Италия? 
- Нямам колебания, иска ми се само да видя футболистите в тренировките. Ако е нужно, ще направим корекция, но към днешна дата всички имат реален шанс да попаднат в стартовата единадесеторка. 

- Как по най-добрия начин може да стои България срещу Италия от спортно-техническа гледна точка? 
- Срещу такива отбори е най-важно да запазиш спокойствие и добра концентрация през целия мач. Когато има възможност, ще атакуваме, когато трябва, ще се защитаваме, но трябва да сме равномерни и в двете фази. 

- Постигнахте сериозни успехи като треньор у нас. Но какво ви донесе този опит, който натрупахте в Кипър с АЕЛ Лимасол? 
- Няма да правя анализ на самия себе си. Знам какво съм спечелил и загубил, но като цяло натрупах безценен опит в рамките на година там. 

- Върви ли комуникацията ви с българските клубове, тъй като направихте един приятелски мач с Румъния, но някой от играчите ви бяха спрени за него? 
- Всеки гледа своите интереси, но до голяма степен се разбираме с всички мои колеги в клубовете. Това е добре за българския футбол. Относно контролата в Анталия с Румъния - изключително доволен съм от нея. Тогава в състава попаднаха момчета, които никога не бяха играли в националния отбор и затова само адмирации за представянето им. 

- Как виждате първенството отстрани? Разликите в първата шестица не са особено големи, като единствено борещите се за титлата Лудогорец и ЦСКА са по-напред. Левски пък остана под чертата. 
- Смятам, че Лудогорец има много голям шанс да стане пак шампион с оглед на случилото се до момента. ЦСКА имаше предимство преди пролетния дял, но направи доста колебливи мачове. Левски изненадващо изпадна от първите шест, което е изключително голяма загуба както за клуба, така и за феновете. Като цяло обаче аз не мисля, че това е едно от най-силните първенства, което сме имали. Ако направя сравнение с последните 4-5 години, то тази е едно от най-слабите, което не е никак добре.

Още по темата: общо новини по темата: 82
20.10.2015
14.10.2015
12.10.2015
07.10.2015
01.10.2015
29.09.2015
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Цъкам минуси на буферите :)
на 27.03.2015 г.
+2
 
 
Как можаха да сложат най-голямата мишка за треньор?!
0
 
 
за негово добро е тозипът да не си слага тирантите на панталоните защото много по бързо и безболезнено ще му бъде смъкната фанелката ако четеш тези редове постъпи мъдро и послушаи съвета ми приятелю горски
+3
 
 
Викам да ги изненадаме, като включим в състава ни ...Станка Златева. Италианците -квито са женкари, като видят женско окосмено българско бедро ще ахнат. От своя страна Станка финно ще ги заобиколи в гръб, след което ще ги хвърли в партер и ще им бръкне с един кочан царевица отзад! Веднага след това Минев ще ги оплюе,а Гаджев ще ги настъпи по малкото пръстче на лявата ръка. Друга изненада-не виждам какво може да им измислим...
+4
 
 
На Ивайло някой пак диктува състава на Националния. Щом е включил баджанаците Ники Михайлов и Вальо Божинов, дето единият не го пускат да играе и в собствения му отбор, а другият се проваля и в третодивизионни италиански отбори, нека сами да си направим изводите. Петев Ивайло! Изненада ще има, ако Никито спаси всички удари на италианците, а Валето вкара всички предоставени му голови положения!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: