Йордан Лечков против феновете да управляват клуб

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:50 / 30.03.2015
351
Първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков се обяви против възможността феновете да управляват клубове. Героят от САЩ'94 е и представител на ЦСКА в изпълкома. Думите на Лече дойдоха редом с поредната декларация на "Българска армия" - 45 фенклуба от България и чужбина искат Александър Томов да им даде безвъзмездно акциите. Никой не казва обаче как ще издържат ЦСКА.

"Никъде по света феновете не влизат в управлението на клубовете - каза Лечков, който е бивша звезда на "червените". - Това са частни интереси. Ако колосите в България са зле, няма как да имаме силен национален отбор. Моите уважения към "Лудогорец", "Литекс", "Берое" и "Ботев", но ЦСКА и "Левски" трябва да са силни."

Феновете обаче изглеждат непреклонни. "Ако грешим, ще си носим кръста - пише в документа. - Горчивият опит от миналото ни е научил да не вярваме сляпо на никого. Не можем да стоим безучастни и със свити сърца да чакаме повторение на сценария от 2008 година (б.а. - лицензът на ЦСКА за Европа бе отнет). Вярваме, че ако получим акциите, ще се намерят хора, готови да помогнат. С дарения за няколко дни не можем да заличим 20 години лошо управление. Томов няколко пъти спомена следващия мач (б.а. - срещу "Лудогорец" в събота). Не, той не е най-важен. Нито този след него, нито пък какво ще стане до края на сезона. Важно е какво ще представлява ЦСКА като клуб след 5 и дори след 10 години."

Досега феновете не са дали знак по какъв начин възнамеряват да издържат "червените", ако Томов приеме искането им. В "Левски" Тодор Батков вече отказа на тръста "Синя България".

Източник: в. "Труд"


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).