Варненка спечели "Млад олимпиец“ за кадетки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:38 / 01.04.2015
789
В Двореца на културата и спорта във Варна се проведе вторият турнир от веригата "Млад олимпиец" за кадети и кадетки до 15 години. Участваха над 120 състезатели.
При момичетата шампионка стана Калина Христова от варненския клуб Корабостроител `92. Тя не допусна загуба през целия турнир и заслужено завоюва първото място. На финала Калина би с категоричното 3:0 шампионката на Южна България Кръстина Иванова от клуб Асарел медет (Панагюрище). Теодора Петкова от другия варненски тим Комфорт остана с бронзовия медал, като заедно със съотборничките си Виктория Петкова, Деря Софта и Дарина Радушева продължават в третия кръг, където са най-добрите 16 състезателки.

При кадетите Стефан Дошев от Корабостроител `92 загуби на полуфинала от шампиона Константин Вътов (Стоянстрой Пловдив), както и за трето и четвърто място от Виктор Димитров (Роса-1 Попово), оставайки четвърти. Добре се представи и Иван Радкев, който след излизане от групата срещна шампиона и категорично най-силния състезател в тази възраст и после не допусна загуба, но се класира на девето място.

Този турнир беше много важен за състезателите, защото от него и финала, който ще се проведе в Пловдив, ще се определят съставите на националните отбори за участие в Балканските игри и европейското първенство съответно в Прищина (Косово) и Братислава (Словакия).



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).