Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кунева поиска кметове в 6 областни града
Автор: Екип Varna24.bg 17:43 / 18.04.2015Коментари (0)1358
©
Както сега с конституционни поправки искаме да бетонираме промените в съдебната система, така с победа на Реформаторския блок на местните избори през есента ще бетонираме възможността да проведем реформите, зад които Блокът застава. 

Това заяви днес вицепремиерът и лидер на "Движение България на гражданите" в приветствието си към разширения Национален съвет на движението, който се провежда днес в Бургас и на който се обсъжда стратегията за местния вот и ускоряването на реформите.

"Ако имаме последователна политика на централно ниво, това ще добави към резултата за местните избори - така разбирам своята задача, надявам се, че моите колеги министри и депутати от РБ също я разбират така", заяви още Кунева. 

Тя изрази увереност, че кандидатите както на РБ, така и на ДБГ имат отговори на проблемите на общините.

"Искам да видя повече кандидати на ДБГ в предните места на РБ. ДБГ иска победа за Реформаторския блок на изборите", категорична беше тя.

"Ние имаме 100 % желание да се явим единни в рамките РБ в местния вот, направила съм много стъпки за това единство, включително от европейските избори насам. ДБГ има значителен принос към него и за баланса в РБ", категорична бе Кунева, като добави, че обществото би дало висока оценка за национална регистрация на РБ за местните избори.

Кунева прогнозира много добър резултат на РБ на местните избори и добави, че след европейските Блокът удвои резултата си на парламентарните. Тя посочи като реалистична цел на РБ кметове в 40-50 големи общини и в 5-6 областни града. Кунева не изключи възможността в някои от смесените райони да се партнира с ГЕРБ с цел да се пробие статуквото на ДПС и БСП.

Лидерът на ДБГ изрази желание Блокът да издигне собствена кандидатура за София, където има над 100 хил. избиратели. 

"Имаме отличен кандидат в лицето на сегашния кмет, но трябва да дадем възможност на нашите симпатизанти да изберат нас и нашите решения за София", категорична беше Кунева. 

Тя посочи, че през 2018 г. София ще бъде домакин на българското председателство на ЕС. Трябва в столицата гласът на РБ да е силен, подчерта тя.

Тя беше категорична, че влизането на ДБГ и РБ в управлението е било правилно решение, защото участието във властта гарантира провеждането на реформите, очаквани от гражданите. 

Тя припомни, че и ДБГ, и РБ са създадени като дясна алтернатива. Затова единствената поносима цена за управлението е да изпълним програмата си, подчерта Кунева.

Вицепремиерът припомни, че съдебната реформа е приоритет на ДБГ от самото му създаване. 

"Преди две години стояхме доста самотно, когато говорехме за разделяне на ВСС, а тезата ни, че без ефективна и справедлива съдебна система, няма и работеща икономика, изглеждаше екзотично. Днес вече говорим за това, че трябва да разделим ВСС през промени в Конституцията, каза тя и добави, че само през тези поправки ще се бетонира реформата и промените ще са устойчиви и необратими.

Уверена съм, че подобна подкрепа - както в обществото, така и сред партиите - ще има и за антикорупционната стратегия, каза още Кунева. Тя добави, че справянето с корупцията е най-трудната задача, но напълно задължителна, за да тръгне страната напред.

Изграждането на съгласие по важни национални въпроси и ключово за нацията. В процеса на промяна на конституцията това е изключително полезен диалог - и за обществото, и за политическите партии", подчерта още лидерът на ДБГ и вицепремиер.

На форума в Бургас присъстват и представители на партньорите от Реформаторския блок и над 200 делегати от ДБГ от всички структури в страната. Утре предстоят срещи с кмета и областния управител на Бургас и оповестяване решенията на Националния съвет.




Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: