Седем медала за бойците на Десант

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:48 / 23.04.2015
884
Варненският клуб по бойни спортове Десант се представи отлично на турнира по ММА за купа "Локомотив" в Горна Оряховица. Надпреварата бе организирана от БФММА с президент Станислав Недков.

При мъжете варненци завоюваха две златни и едно сребърно отличие. Победители в своите категории станаха Фердун Османов (70 кг) и Йово Николов (77 кг). Двамата отстраниха последователно по трима опоненти и спечелиха финалните си срещи със събмишъни - Йово с душене "север-юг", а Ферди - с "армбар". За изключителното си представяне в турнира Османов получи и специалната награда от "Тренчев лаб" - индивидуално изработен зъбен протектор. Двамата повториха класиранията си от предното състезание в Пловдив, когато отново триумфираха при мъжете. На второ място се нареди Мартин Неделчев (84 кг). Четвъртият представител на Десант в тази възраст - Ованес Патваканян (до 65 кг), отпадна в първата си среща. Над 100 състезатели мериха сили по правилата на ММА.

"Решихме да тестваме само мъже, които ще ни представят на квалификациите за световното първенство, които ще се проведат през юни. Заведохме само четирима състезатели, от които всеки има реални шансове да спечели категорията си. Съгласно регламента за подбор на мъжкия национален отбор по ММА, първите трима от квалификациите ще бъдат поканени на лагер-сбор преди световното първенство за мъже и жени, което ще се проведе от Международната федерация по ММА през юли в Лас Вегас, САЩ. С треньора Димитър Димитров считаме, че имаме реални шансове да класираме трима до петима състезатели в призовите тройки по категории, даващи шансове за борба за място в националната гарнитура", сподели Николай Добруджански, председател на Десант.

Паралелно с двубоите по ММА се проведе и състезание по граплинг, по правилника на ADCC, в което Илиян Георгиев спечели златен и сребърен медал, а Георги Симеонов и Александър Евстатиев се изкачиха на второ място на стълбичката в техните категории и дивизии.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).