Черно море си свърши работата в Пловдив и чака съперника за трофея

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:04 / 28.04.2015
1671
Локомотив отстъпи с 2:3 на Черно море в мач-реванш от 1/2-финалите за Купата на България. Така след 5:1 в първата среща във Варна и общ резултат 8:3 "моряците" се класираха за финала, където ще играят с победителя от двубоя Левски - Лудогорец.

С минута мълчание започна двубоя на "Лаута". Футболисти и фенове почетоха паметта на един от най-големите футболисти на "черно-белите" през 60-те години на миналия век Петър Колев, който почина вчера.

"Моряците" убиха интригата в мача още в 4-ата минута, когато Живко Атанасов се разписа с глава след центриране на Симеон Райков от корнер. 

"Смърфовете" отговориха с мощен изстрел на Дани Кики минути по-късно, но топката профуча край вратата.

Райков пропусна да удвои преднината на варненци в 22-ата минута. Крилото получи подаване от Вилиян Бижев в наказателното поле и стреля без да се бави, но Александър Витанов с блестящ рефлекс спаси от непосредствена близост. 

Пет минути преди края на първата част Спас Делев възстанови статуквото. Нападателят завъртя перфектно изпълнен свободен удар и с помощта на напречната греда записа името си сред голмайсторите.

Спас Делев направи пълен обрат с гол в 67-ата минута. Футболистът изпълни пряк свободен удар от сериозна дистанция, топката се удари в Кулибали и попадна във вратата на Николов за 2:1.

Само няколко минути по-късно Кики имаше възможност да върне интригата в двубоя, но направи непростим пропуск след удар с глава от вратарското поле

Постепенно "моряците" вкараха двубоя в исканото от тях темпо и притъпиха устрема на съперника. В последните минути те използваха умело открилите се празни пространства и успяха да стигнат до пълния успех. Това стана след почти еднакви комбинации между Бижев и Курьор, завършили с попадения на втория в 89-ата и 90-ата минута.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 1
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).