Слънчев бряг отново приема силен международен колоездачен тур

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:12 / 04.05.2015
706
Слънчев бряг за трета поредна година ще приеме силния международен колоездачен тур за младежи "Мемориал Димитър Янков". Престижната надпревара ще събере край морето елитни млади колоездачи от почти цяла Европа, като пробегът отново ще бъде в памет на известния бизнесмена и общественик Димитър Янков.

Международното колоездачно състезание ще се проведе от 8 до 10 май. И тази година стартът е четиридневен и включва пролог и три състезателни етапа, като общата дължина на трасето е над 250 км.

Стартът е предвиден за 8 май в 11.00 часа пред емблематичния хотел "Хризантема", като мястото не е избрано случайно. Хотелът е известен със своята "зелена алея на спортната слава", в която се извисяват борчета, засадени от легендата в световното колоездене Еди Меркс - най-добър колоездач в историята, и от българската олимпийска шампионка Румяна Нейкова. След пролога в два поредни дни - на 8 и 9 май , следват два състезателни етапа с общи стартове, преди колокритериума на 10 май сутринта.

"Целта на това международно състезание е да популяризира колоезденето и да развива сред младите хора този здравословен и красив спорт. Очакваме в този тур отново да участват силни състезатели", коментираха двамата директори на надпреварата Пейко Янков и Ивалина Янкова.

В миналогодишното издание на колоездачния тур "Мемориал Димитър Янков" голямата купа замина за Сърбия. Победител в състезанието стана сръбският национал Душан Райович от тима на "Металак".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).