Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Димитър Димитров 4-ти във финала на земя, Рашкова и Златкова 6-ти на успоредка и прескок
Автор: Екип Varna24.bg 17:31 / 09.05.2015Коментари (0)853
Българският талант Димитър Димитров беше близо до първия си медал от голямо състезание при мъжете, но в крайна сметка остана 4-ти във финала на земя на Световната купа във Варна.

Над 1000 зрители в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта" оказаха страхотна подкрепа на нашето момче, който изигра съчетанието си без сериозни грешки и получи оценка 14.567.

"За първи път бях на такава голяма сцена, с толкова именити съперници. Въпреки това не бях притеснен и с помощта на публиката се справих добре. Доволен съм", сподели с усмивка на лице Димитър.

С 14.633 точки бронза взе Жига Силич (Словения). Втори остана Джеймс Хол (Великобритания) с 14.667. Шампион на земна гимнастика стана Томислав Маркович (Хърватия) с оценка от 14.833 точки.

В състезанията при жените, Валентина Рашкова зае 6-то място на смесена успоредка, а Албена Златкова 6-та място във финала на прескок.

"Притеснявах се по-малко, отколкото в квалификациите. Имах грешки, но съм доволна. Все пак в такава конкуренция беше трудно да взема медал. Благодаря на публиката за подкрепата. Винаги е приятно да играеш в такава позитивна атмосфера", сподели Валентина.

Шампионка на успоредка стана представителката на Северна Корея Юн Ми Канг с резултат 13.767. Втора е Юна Дюфурне (Франция) с 13.700, а трета Джулия Щайнгрубер (Швейцария) с 12.867.

Албена Златкова също изрази задоволство от представянето си и 6-тото място във финала на прескок.

"Скачах за Елиза! (б.р. Елизабет Василева се контузи в деня на откриването на Световната купа, като в последствие претърпя операция на ахилес и глезен). Гласуваха ми доверие и аз успях да покажа много добри резултати. Вижда се, че това е правилната посока", коментира Албена.

Шампионката стана легендата в женската гимнастика и участничка на 6 олимпиади Оксана Чусовитина (Узбекистан). След нея се наредиха Тея Беляк (Словения) и европейската шампионка в многобоя от Монпелие, 2015, Джулия Щайнгрубер (Швейцария).

"Харесва ми в България. За първи път съм тук и съм доволна както от престоя си, така и от резултатите. Сега изпробвам някои нови елементи, които искам да добавя към съчетанията си за Световното първенство", обясни шампионката Чусовитина.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: