Ветроходен празник във Варна от 19 до 24 май

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:05 / 14.05.2015
825
От 19 до 24 май във Варна ще се проведе първото издание на VARNA SAILING WEEK. Спортното събитие дава заявка да се превърне в истински празник на морето и морските спортове, а основен акцент ще бъде ветроходната регата за килови яхти Varna Channel Cup. VARNA SAILING WEEK се организира официално под егидата на кмета на Варна Иван Портних, община Варна и Българската IRC асоциация на собствениците на яхти (БАСЯ).

Основна цел на организаторите е популяризирането на ветроходните спортове в страната и създаването на традиционно събитие, което да привлича гости от цялата страна с уникална морска атмосфера.

Събитието е единствено по рода си за България с възможността всички морски надпревари да бъдат наблюдавани непосредствено от брега, както и с множеството възможности граждани и гости да се включат и опитат от предизвикателствата на вятъра и морето.

В сърцето на този модел на съпреживяване на морските емоции и акцентиране върху екстремния и вълнуваш характер на предложените спортове стои желанието на всички участващи клубове да напомнят за мястото на Варна като център за развитие и популяризиране на тази култура в България.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).