Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Лудогорец шампион за 4-ти пореден път
Автор: Екип Varna24.bg 09:25 / 16.05.2015Коментари (1)673
© Bulphoto
Лудогорец продължи доминацията си в А група. Разградчани триумфираха с четвърта поредна титла на страната след разгром над Локо София - 4:1. Така два кръга преди края те са недостижими на върха с аванс от цели 12 точки пред железничарите и Литекс. С огромна заслуга за успеха бе бразилското дуо Марселиньо и Жуниор Кишада. Първият откри резултата, докато нападателят вкара втория и четвъртия гол. Точен бе и Върджил Мисиджан. С двете попадения Кишада вече има 10 в А група и е много близо до лидера в голмайсторската листа Антонио Аниете от Левски, който е с 12.

Георги Дерменджиев направи три промени в единайсеторката спрямо гостуването на ЦСКА. Извън титулярите останаха наказания Барт и българите Мишо Александров и Владислав Стоянов. Отсъствието на последния от групата даде възможност на Чворович да се завърне под рамката. За последно стражът бе титуляр преди повече от два месеца срещу Литекс за купата. Пред сърбина като двойка централни бранители започнаха Терзиев и Моци. Последната промяна бе вдясно на атаката, където Абало бе предпочетен пред Александров.

Наставникът на Локо Сф Димитър Васев направи сериозни рокади в атаката, заради контузията на Шехуди и наказанието на Ливраменто. На десния фланг на нападението стартира Йордан Тодоров, а вляво беше Романов. Изненадващо най-отпред бе Даниел Генов, а зад него действаше Гъргоров.
Шампионите влязоха с голямо настроение в мача. Те опитваха да атакуват ту отляво, ту отдясно, през центъра, на висока скорост, постепенно, стреляха от дистанция, центрираха, въобще всичко... Натискът им обаче не даваше нужният резултат, тъй като гостите от София винаги успяваха да се прегрупират на време и да не допуснат сериозно положение пред Митрев. В малкото ситуации, които се стигаше до удар пък вратарят спасяваше. На два пъти юношата на Левски се намеси стабилно при изтрели от дистанция на Кишада.

Еуфорията обзела Лудогорец заради откриването на трибуна "Моци" и очакваната четвърта титла на няколко пъти доведе до леко разсейване в защита, но железничарите не успяха да разгърнат контраатаките си. В 32-ата минута Марселиньо се събуди и разградчани излязоха напред в резултата. Халфът получи с гръб към вратата, обърна се и намери в Мисиджан вляво. Холандецът веднага чукна с едно отново за Марселиньо, който от около десетина метра с техничен удар прокара топката покрай Митрев - 1:0.

След попадението гостите се активизираха и пробваха да стигнат до положение пред Чворович. В 43-ата минута след няколко анемични удара и последвал карамбол Йордан Тодоров прати топката в мрежата на сърбина, но голът бе отменен от Станислав Ставров, заради игра с ръка на футболиста. Положението бе доста спорно и гостите могат да претендират, че са ощетени. Малко повече от 120 секунди по-късно Лудогорец нанесе нов удар на Локо София. Абало, Марселиньо и Кишада размениха бързи пасове вдясно, след което последния с техничен изстрел в долния десен ъгъл вкара - 2:0.

Разградчани започна на висока скорост и втората част. Кайсара и Абало преодоляха Трифонов и Бранеков, като на учебна игра, след което испанецът чукна за Кишада, който от няколко метра преодоля Митрев за 3:0. В 56-ата минута домакините вкараха нов гол. Абало проби отляво и с перфектен пас изведе Мисиджан сам срещу Митрев. Холандецът излъга стража и реализира на празна врата.

Силите на железничарите стигнаха само за почетен гол, който бе дело Даниел Генов от директен удар от фаул. 

Така разградчани не оставиха никакви съмнения, че превъзхождат игрово всеки от конкурентите си за титлата, след като вкараха 4 на Локо София и ЦСКА, а Литекс отнесе пет за купата.

Източник: в. „Тема спорт”








Зареждане! Моля, изчакайте ...
ВСЕ ОЩЕ МЕЧТАЯ!
+1
 
 
ЕГАТИ ПОРНОТО ТРЯБВА ДА ЗАБРАНЯТ ПРОФИ ФУТБОЛА В БГ, ЗАЩОТО СИЛНО ЛЪХА НА СТАРО УИСКИ, ХАВАНСКИ ПУРИ И МЕЖДУРАСОВ СЕКС!!!МИЛАТА НИ ИЗТЕРЗАНА "ВУЛГАРИЯ" Е АРЕНА НА БЕЗПАРДОННИ ДЕЙСТВИЯ ОТ СТРАНА НА ШЕПА БЕЗДАРНИЦИ...НЯМА ДА ГОВОРЯ ПОВЕЧЕ, ЗАЩОТО ЗНАМ, ЧЕ НЕ ХУБАВО ДА СЕ ПСУВА.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: