Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Неделчо Михайлов: Променихме отношението на общината към район "Владислав Варненчик"
Автор: Екип Varna24.bg 14:08 / 29.05.2015Коментари (13)10010
©
Преди няколко седмици Неделчо Михайлов обяви кандидатурата си за кмет на район Владиславово. Свързахме се с него, за да отговори на въпросите на Varna24.bg.

Г-н Михайлов ще се кандидатирате за кмет на Владиславово. Лесно ли стигнахте до това решение и кое ви мотивира да желаете да управлявате квартала още един мандат?

Не съм имал проблеми с взимането на решението. Благодаря и на партията, към която принадлежа за номинацията. Това означава, че оценката за отиващия си мандат и положителна. Мотивацията, за която питате е в няколко посоки. Първата посока е да разберем дали това, което ние смятаме за успешен мандат при хората от района е също така. Втората е, че както знаете кметовете на райони ще се избират пряко от хората от района. Няма по -вярно социалогическо проучванае от явяването на избори.... И третата посока, тя е лична - районът ми харесва и смятам да поостана.

С какво постигнато през изминаващия мандат се гордеете най-много?

Първо и най-важно според мен, че с цената на доста усилия успяхме да променим отношението на общината към този район... Когато поех поста, разбирането за район "Владислав Варненчик" беше като за място което може да почака - и в инфраструктурно и в благоустройствено отношение. Днес това вече не е така. С идването на новото ръководство на общината отношението коренно се промени. И това се вижда в района!

Останалите поводи за гордост няма да ги изброявам. Те се виждат в района.

Какво не успяхте да свършите?

Много неща не успях да свърша, разбира се Не искам да отговарям на този въпрос подробно по една единствена причини - по този начин ще разкрия част от плановете за следващия си мандат. На състезание сме, все пак... Във всеки случай намеренията ми за работа в района са повече от сериозни. Във всяко едно отношение...

Нека погледнем по-глобално на нещата. Смятате ли, че районните кметове притежават достатъчно самостоятелност да решават големите проблеми на поверените им квартали или са прекалено зависими от "големия" кмет? Бихте ли променили нещо в тези наредби?

Нелесна и противоречива тема. На пръв потлед избирането ни пряко е ок, обаче правомощията ни не позволяват кой знае какво "движение"....Създава се противоречие между това, което можем да правим и очакванията на гражданите от прекия избор. От друга страна прекалената свобода и правомощия могат да доведат до своеволия. Все пак ние сме част от управлението на общината и би следвало да гледаме в една посока с кмета на града. Има няколко наредби и вътрешни правила, които с една лека промяна биха направили работата ни досто по -лесна. : Например, работата с фирмите, които са спечелили конкурса за една или друга дейност в общината - сметопочистване, озеленяване, ремонт на пътища и др. Нека общината да с сключва договорите, да им изплаща заработеното, аз лично нямам претенции. Но нека да оставят на нас, хората по места да определяме обема работа за месеца, и което е най-важно - конкретната работа и нейното възлагане. Сега това не е така и често изпадаме в оперативни недоразумения.

Вашето име се спрягаше и като кандидат за кмет на Варна, но в крайна сметка заложихте отново на "района". Имали ли сте изобщо подобни амбиции в някакъв момент или това са били поредните политически спекулации?

Ами по-добре да питате тези, които са спрягали името ми за тази позиция. Аз като не знам нещо - отивам и питам... Ако имам да казвам нещо - го казвам направо... Въобще такъв план и проект не е стоял пред мен за тези местни избори. Човек следва да си знае мястото. И времето...




Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ще се радвам ако бъде кмет и на 32 блок защото той само настанява хора които не спазват правилата за етажната собственост създават проблеми чупят стъкла и ние собствениците не можем да се справим с тях Смятам че служителите на кметството трябва да контролират поведението на живущите от жилфонд би трябвало да се правят проверки От кметството идват само когато има избори да си подсигурят гласове моите уважения но е така
0
 
 
От една седмица осветлението около блок 308 не свети.Моля г-н Неделчев да попита служителката,която цяла седмица приема нашите обаждания за аварията,какво е свършила.
0
 
 
Кмете направете полегато пред ПИКАДИЛИ към Пазара и параклиса голяма мъка е ,,,,,.!
0
 
 
Ммммм, даааа, ела те да видите как стърчат дебелите проводници на 5 см от сграда. ;) Не знам КОЙ е отговорен, защото ми омръзна да се разправям с когото и да било. НО едно обещавам, че ако за тези проводници не се вземат мерки, лично аз ще ги махна. Дълбая, режа, и ВЪОБЩЕ не ми дреми.
0
 
 
дано всички политици да са с такива физиономии и така да си вършат работата !!!!!!! :)
0
 
 
Кога ще се обновят детските площадки поне за внуците ни г-н кмете
0
 
 
ба*ти надрусаната физиономия тоя. Пълен алкохолик
0
 
 
Тролове ли сте или обикновени хейтъри. Човекът си върши работата блестящо. А вие висете пред компютрите...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: