Клубният ни футбол застрашен от изхвърляне от Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:36 / 02.06.2015
1883
Бившият шеф на Лицензионната комисия Красин Кръстев говори по най-актуалната тема в българския футбол, а именно лицензирането на клубовете за новия шампионат.

Припомняме, че вчера стана ясно, че ЦСКА и Локомотив (София) не са получили такъв. Кръстев призна, че в практиката му отбор, който е оставал без лиценз за "А" група, на 99% е фалирал.

"Най-нормалният път на велик клуб като ЦСКА е фалит. Единственият вариант, който може да се направи, е да се повтори 2008 година. Нов шанс за отборите да минат по процедурата по лицензиране, но това минава през допитване до клубовете. Трябва да има прозрачност и да се случи много скоро. Нищо чудно да се стигне до там от Левски да кажат дали искат или не ЦСКА в "А" група. Процедурата е затворена, но може да се направи изключение. Всеки един футболен клуб трябва да каже дали иска отборите, които не са получили лиценз отново в професионалния футбол.

"По информацията, която имам, Апелативната комисия не е легитимна, защото един от членовете няма право да бъде в тази комисия. Това е Антон Попов, който е заместник изпълнителен директор на БФС. Ако той е и член и на Апелативната комисия, това е в абсолютно нарушение на правата на лицензионната система и по-точно чл. 7, ал. 8 от правилника за лицензиране на УЕФА. Там пише ясно кой може и защо не може да бъде член на Апелативната комисия", заяви Кръстев, като обясни, че присъствието на Попов в Апелативната комисия е неправомерно и нашите клубове, останали без лицензи, могат да оспорват това пред УЕФА.

ЦСКА и Локомотив (Сф), примерно, биха могли да обжалват тази санкция, а това би довело до изхвърлянето и на останалите български отбори от евротурнирите.

"Всяка година хора на УЕФА проверяват как е протекъл процеса на лицензиране. Най-вероятно тези хора ще забележат това нещо. Получава се така, че има конфликт на интереси."

"Фактите са такива, че ние продължаваме да падаме в квалификациите за всякакви форуми. По моето време, нашите футболисти отиваха в страни, в които им показваха как да ритат топката, а тези нации сега не можем да ги победим. На какво се дължи това? Базата на българския футбол не се развива, говоря за детско-юношеския спорт. Не може да се разчита само на базата на Литекс. Който и треньор да дойде, той няма какво да направи, защото няма материал. Има талантливи момчета, но няма кой да ги научи."

"Държавата не може да се меси във футболните дела. Трябва да има някаква прозрачност. Мисля, че най-добре за ЦСКА и Локомотив (Сф) е да се изчистят за две години и тогава да се върнат в професионалния футбол. Ще ви кажа, че отбор, които остане без лиценз, на 99% фалира. Това говори за мисленето на президентите", добави Красин Кръстев в ефира на ТВ7.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).