Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Никола Спасов: За Лига Европа ще взема най-много четирима нови
Автор: Екип Varna24.bg 08:16 / 06.06.2015Коментари (0)1349
© Varna24.bg
ерно море ще се подсили най-много с четирима нови играчи за участието в Лига Европа, а бюджетът няма да бъде променян, заяви наставникът Никола Спасов, който днес бе награден за най-добър треньор на месец май в анкетата на Пресклуб "България".

"Имам набелязани, най-много четирима футболисти да взема. Набелязал съм и чужденци и българи, но още няма конкретна договорка със желаещите да взема. Защитник, полузащитник и нападател - по един искам... и някъде двама. Предпочитам да ни се падне добър отбор. Не предпочитам да ни се падне отбор от Балканите. Ако може английски отбор, ще е супер", сподели Никола Спасов пред репортер на Novsport.com и добави:

"Ще участваме в Лига Европа със същия бюджет от миналата година. Аз съм убеден, че можем да направим нещо повече в Лига Европа, поне така ми се иска. Но няма да има повече финанси, бюджетът няма да се надхвърля. Не вярвам, че български отбор - какъвто и бюджет да му отпуснат, да вземе Лига Европа. На мен ще ми достави голямо удоволствие".

Подготовката на "моряците" ще протече изцяло във Варна. Отборът се събира отново на 10 юни, чужденците идват на 15-и.

"Никога не правя нещо специално. Почваме си по програмата, която бях направил преди финала още. Събираме се на 10 юни с момчетата в България, на 15-и и с чужденците. Подготовката винаги я правя във Варна, там няма изненада. Ще ни бъде по-лесно така, имаме си терени и условия за тренировки, а имам време и за селекция. Ако закъснеем със селекцията, ще могат да идват футболисти на проби на място във Варна. За контроли още не съм маркирал дати, имам желани съперници, но нямам още готова програма".

Спасов бе попитан и за атмосферата във Варна след големия триумф срещу Левски.

"Във Варна феновете са адски щастливи. Хора, които не се интересуваха от футбол, в тоя ден заобичаха футбола. Във Варна през седмицата настроението беше като през лятото на 1994 година. Със сигурност тая спечелена купа на 30 май за мен ще остане най-скъпата - защото беше първа за Черно море, първа от 90 години за Варна, много причини. И последната причина - невероятният начин, по който я спечелихме. Това беше впечатляващото. Сигурен сън, че повторение на такова взимане на купа няма как да ни се случи. Затова благодаря на футболистите, които бяха уникални, на моите колеги от треньорския щаб, на всички, които работят в клуба, на собствениците и на феновете. Изключително съм щастлив и доволен, че взехме купата по тоя начин, това е незабравимо. На футболистите винаги им трябва време да повярват на треньора. Най-вече победите карат футболистите да си харесват треньора. Аз се гордея с тях".

Накрая той отново разкритикува схемата на провеждане на шампионата.

"Безумие е разделението на две шестици. И от моите колеги никой не е на мнение, че е добре да играем на две шестици. Много са малко отборите, изравнени са силите, безсмислено е да се играе на две шестици. Убиват се отборите от втората шестица. Където има пари и възможности, там ще са големите отбори и ще има успехи. Никъде в света, освен България, няма столица и провинциални отбори - има силни и слаби отбори. Крайно време е да не се поддържа непрекъснато тая теория за софийските грандове, след като не са такива".

Класация за треньор на месец май:
Никола Спасов - 16 гласа
Ина Ананиева - 8
Николай Бухалов (треньор на Станилия Стаменова) - 1




Още по темата: общо новини по темата: 2
24.07.2015 »
02.06.2015 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Газови доставки
Бюджет 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: