Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
България ще остане без медал в борбата във вторник, Златева допусна туш на старта
Автор: Екип Varna24.bg 11:28 / 16.06.2015Коментари (1)366
© Bulphoto
Българските състезателки от втория ден на турнира по борба за жени от европейските игри в Баку ще останат без медали, след като в три от категориите допуснаха загуби още на старта. Най-голямата надежда на българската делегация за медал отново беше в Станка Златева, но 5-кратната световна и 6-кратна европейска шампионка беше туширана още в първата си схватка за деня, а нейната съперничка отстъпи на Екатерина Букина на полуфиналите.

Станка Златева отпадна още на осминафиналите на турнира в категория до 75 килограма, след като допусна туш само 1:29 минути след началото на схватката си срещу Ясмин Адар. 23-годишната туркиня тушира и украинката Оксана Вашчук на четвъртфиналите, след което се изправи в битка срещу дългогодишната съперничка на Станка Златева на световни и европейски първенства Екатерина Букина.

28-годишната рускиня започна много лошо мача, след като Адар я хвана в клинч, а две пренасяния й донесоха преднина от 4:0 точки. Букина намали пасива си до една точка при 4:5, а във втората част контролираше борбата на тепиха и постигна пълен обрат, за да се класира на полуфинала с общ резултат 14:11. В битката за златото Букина ще се изправи срещу една от другите най-успешни състезателки от бившата категория до 73 килограма в свободната борба - Василиса Марзалюк от Беларус.

В категория до 53 килограма Пепа Димитрова загуби с технически туш при десет точки разлика още на старта срещу унгарката Мерцедес Денес, която беше туширана от Анджела Дороган от Азербайджан на 1/8-финалите.

Подобна беше ситуацията при Елина Васева при 63-килограмовите, след като българката беше туширана от латвийката Анастасия Григориева, която в последствие отстъпи на рускинята Валерия Лазинская на четвъртфиналите.

Единствената българска победа за сутрешната сесия спечели Мими Христова, която победи германката Луиза Ниймеш със 7:0 точки на 1/8-финалите. Впоследствие обаче родната състезателка в категория до 58 килограма отстъпи с 4:6 точки на Ирина Нетреба от Азербайджан, която по-късно отстъпи на унгарката Емес Барка на полуфиналите.

Източник: БТА








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да се надяваме, че с този туш е слезнала на земята. Сега да започва отначало всичко.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да се пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: