Ивайло Петев: Никой не може да ми нарежда кого да пускам

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:45 / 16.06.2015
1197
Половин година след като пое тежката задача да води националния отбор по футбол Ивайло Петев прави равносметка на постигнатото и на грешките си. В откровено интервю за Sport7 селекционерът разкри през какво е преминал през тези 6 месеца начело на трикольорите.

ЗА МАЛТА
Бяхме по-добри от Малта и заслужено спечелихме. Изиграхме нелош мач, имаше доста ситуации, жалко е, че не можахме да реализираме гол още в самото начало. Това до голяма степен щеше да промени играта на отбора-домакин. Но във футбола такива неща се случват. Важното е, че през втората част показахме нужния характер, създадохме още няколко ситуации за гол, отбелязахме и това попадение, което ни донесе 3 т. Това беше нашата цел и аз съм щастлив, че съумяхме да вземем тази победа.

ЗА ТУРЦИЯ
Малко в повече бяха критиките след мача с Турция. За мен важно беше психическото състояние на играчите. Нормално е на някои да им се е отразила загубата. След като в Малта успяхме да вземем 3 т., може би тази загуба ни е повлияла в позитивен план. Ако бяхме загубили, проблемите щяха да дойдат. Срещу Турция изиграхме едно прекрасно първо полувреме и в рамките на 10 мин. допуснахме много елементарни грешки. Случва се това нещо във футбола. Важното е занапред да не допускаме грешки.

ВСЕ ПО-БЛИЗО ДО БАРАЖ
Преди да поема националния отбор сигурно съм бил един от малкото оптимисти, които са вярвали, че можем да се класираме на европейското първенство и затова приех. Ако нямахме шансове, нямаше да се съглася да поема поста. Вярвам на всички футболисти. За мен още не сме изиграли най-силния си мач. Всеки има какво още да даде за националния отбор. Сигурен съм, че в мача, който предстои, ще изглеждаме още по-добре.

ЗА КРИТИКИТЕ
Нормално е да има. Знам, че при всеки неуспех ще ги има. Това е неизбежно, но в България са малко повече. Аз приемам критиките, но стига да има градивен аспект.

НИКОЛАЙ МИХАЙЛОВ
Първо на мен никой не може да ми казва кой да пускам. Това е мое решение с треньора на вратарите. След този добър мач с Италия Николай Михайлов измести акцентът. Всеки може да сбърка. Преди всеки лагер се определя група, определят се и вратари. Комуникацията ми с треньора на вратарите е постоянна и се взема решение.

ДИСЦИПЛИНАТА
Нямам проблеми до този момент. И двата лагера минаха повече от добре. Казах и на самите играчи в началото, че трябва да има едно голямо уважение между нас. Те трябва да знаят до къде е техния праг и да не злоупотребяват с моето либерално отношение към тях. Засега се разбираме, надявам се, че и занапред ще е така. Мога да направя компромис тогава, когато е в полза на отбора.

БЕРБАТОВ
Не съм се срещал с него. Няма с какво да ви зарадвам до момента. Това е към днешна дата. Няма треньор на националния отбор, който да се откаже от футболист като Бербатов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 4
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).