Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Читателско мнение: За закона, морала и още нещо в ЦСКА
Автор: Екип Varna24.bg 17:23 / 25.06.2015Коментари (22)1176
©
Провокиран от постоянния медиен шум около "съдбата" на ЦСКА, читател на Varna24.bg изрази своето мнение за драмите около софийския клуб. 

Публикуваме гражданската му позиция "За закона, морала и още нещо" без редакторска намеса:

Пиша този материал, провокиран веднъж от постоянния медиен шум около "съдбата" на ЦСКА, и втори път - от жалейните приплаквания от страна на "национални" медии и журналистите в тях.

Едва ли остана човек в България, а и не само, който да не бе облъчен в последните дни с "драмите" около това ЦСКА с кой ще се слее, влее, прелее, излее, преименува, заидменува, дали ще получи или не компромис, дали ще мине метър и ще наруши отново всички правила на БФС. 

Дори и футболно незаинтересовани хора станаха неволни свидетели на оперета в грандиозен размер, засенчила де-що турски, латино или американски сапунен сериал има по родните канали.

Оставяме настрана чисто законовите и футболни правила - това, което се набива на очи, е явната, подчертана и засилена до кресчендо идея, че, видите ли, само защото става дума за ЦСКА, то трябва да се погазят закони, правила, морал, всичко, само и само да се спасял "символът", "една от колоните", "убиецът на еврошампиони".

Поради някаква причина ни се втълпява от софийските журналисти, че това не само е нормално, а е кажи-речи задължително. Пускат се всякакви анализи и коментари на сульо и пульо - единият предрича крах на целия футбол без ЦСКА, друг пък жалее за "малкият, скромен и анонимен зрител" от Сектор "В" на стадион "Българска армия". 

Всичко това - в контекста на "лошите правила/закони", които "отнемат и малката радост" на "горкия народ". И да се направело така че, разбирате ли, да се погазят всички тези правила и закони, за да се "спаси Символът".

Преди някой да ме посочи с пръст, че подкрепям другата част на София, синята, ще вмъкна, че съм привърженик на пловдивски клуб. И само на него, а не на него и "Левски/ЦСКА". Уточнявам това, защото за доста от тези "столични" писачи е невероятно трудно да осмислят факта, че има стотици хиляди фенове на футбола, които следят червените или сините само заради поредния цирк, смях и провал, а не защото са им фенове. 

Трудно е, господа, да го проумеете, но много народ им е през средата на гащите за вашите "грандове", отдавна останали такива само на хартия и във вашите болни мозъци.

Да се върнем на темата за "правилата" и "по-правилните" решения. Мен, лично, ме изумява явно изразената позиция, че явно има закон и "закон", като кавичките зависят от това кое е по-важно (кой го решава това, е тема на друг разговор). Тази позиция истерично се защитава, като се стига до тотален абсурд, а именно - призиви за всякакви действия, само и само ЦСКА да остане в "А" група (думи, казани от двама членове на Изпълнителния Комитет на БФС).

Известен бизнесмен, родом от Микре, дори определи като "подигравка с ЦСКА" налагането, при това със закъснение, на закона върху "Символът".

А подигравка ли е да бъдат изхвърлени и забравени от Бога други, не по-малко символични отбори? Пирин? Ботев? Спартак Вн? Или за тях законът е без кавички, за да го спазваме, а за други е с кавички, само защото са... "други"? Подигравка ли е да бъде оставена една групичка лупита, глупита, джуки и манджуки да се подиграват с десетки техни работници? Подигравка ли е да се призовава открито за завличане на десетки милиони данъци?

Или пък е подигравка това, че една частна фирма е оставяна ГОДИНИ наред да трупа задължения към хазната, работниците си, контрагентите си? Най-вероятно е подигравка и това да се вземат заеми с ясната идея, че няма да се върнат. 

Също така подигравка е да се правят какви ли не схеми за привличане на играчи, законно или не, вместо да се плащат трансферни суми. И тогава подигравката е за сметка на отборите, лишени от тези играчи. Някои от тях после "подигравателно" бяха извадени от групата заради... дългове.

Своеобразен "връх" бе достигнат скоро от един вой в популярен форум, който приравнява съдбата на футболните дружества Левски и ЦСКА със съдбата на България. Коя съдба на България? Убер-концентрираната между Вакарел и Сливница, за която всичко е оправдано в името на "грандовете"? 

Тази съдба, която е ОК с това да се налагат тежки санкции на всички отбори, ОСВЕН два? Ако е тази съдбата, която да браним... айде, няма нужда!

Всички тези позивни и напъни, за съжаление, показват едно животинско ниво на отношение към света около себе си. Това са хора, които ще погазят и правила, и норми, и закони заради "моето". Това са същите хора, с хиляди, които ще минат "метър" с някой данък, или ще "чопнат" нещо, и ще контрират всяка забележка с думите "какво толкова станало?" или "баш това ли е най-големия проблем на държавата!". 

Да, дами и господа, точно ТОВА е най-големия проблем на държавата. Кокошкарството, тарикатлъкът и дребнотемието. Защото същите тези "качества" си ги имаме в почти всички политици, по цялата верига нагоре, разликата е само в сумата. 

Действията на Вуте от Люлин - скриването на 2-300 лв от данъци на месец, работейки на "черна каса", са със същата тежест като скатаването на 2-3 милиона от държавна поръчка от страна на някой политик. Обяснението е едно и също, разликата е само в сумата.

Тъжно е, че такива призиви не само се налагат, те се налагат като "правилни" и "морални". Независимо от развоя с ЦСКА, горчилката от това, че ни се обяснява как е не само напълно нормално, но дори и задължително, да се гази всичко, само и само да се позволи съществуването на една черна дупка за пари.

П.С. Ако и когато дойде ден да потъне и другия гранд, спокойно може да се смени "ЦСКА" с "Левски", и пак ще четем същите излияния за "грандът", "символът", "всичко е оправдано". Това е още по-тъжно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В родния ми град съществуваше ФК"Локомотив" Русе от 1930 до 2002 г. Никой в БФС не проля сълза при изчезването му, написах съболезнование на г-н Димитър Васев по този повод и да не се отчайва. Не са първите, нито последните. Другият градски отбор съществува понастоящем като "Дунав 2010". През годините е започвал на 2 пъти от окръжните групи - през 2003 и през 2010 г. Така че, уважаеми привърженици на ЦСКА /и потенциално на "Левски"/, няма нищо страшно! Дали "Дунав" Русе е важен за БГ футбола? Никола Христов играе в "Дунав" от 1969 до 1977, след което преминава в ЦСКА, където играе от 1977 до 1980 с 81 мача и 31 гола. Георги Велинов е юноша на "Дунав", откъдето преминава в "Черно море" Варна /1976-1978/ и след това в ЦСКА /първи престой 1978-1987/. За този период печели 5 шампионски титли и 4 купи на НРБ с 285 мача. При втория си престой в ЦСКА печели още една шампионска титла 1992 г. Мирослав Миронов /починал 2014 г./, роден в Русе и играч на "Дунав", в последствие шампион на България и носител на Купата на БФС през 1991 г. с Етър. Бронзов медалист през 1982 г. със Славия. Бивш национал. Помощник на Стоян Коцев през 1996 г., когато Славия спечели шампионата и купата на страната, а след това и старши треньор на "белите". Анатоли Нанков-играе като десен нападател, халф или защитник в Дунав (Русе) (1985-1988), Славия (1988-1990, 1994/ес.) - вицешампион през 1990 г.; ЦСКА (1990-1994/пр., 1995-1997) - шампион през 1992 и 1997 и носител на купата през 1993 и 1997, вицешампион през 1991, 1993 и 1994 г.; Локомотив (Сф) от 1997 до 2000 г. От 2 януари 2007 помощник треньор в ЦСКА.
+1
 
 
МНЕНИЕТО..Е..НА..ВЛАДО..ГРИГОРОВ..ОТ..РАДИО..Пловд
ив,НО..НА..100ПРОЦЕНТА,..ПОДКРЕПЕНО..ОТ..ПЛОВДИВАН
И.
0
 
 
И с цска и без нея все тая то целия ни футбол си е за аматьорската група
+7
 
 
И най-важното: Ако от УЕФА не бяха ударили по масата, БФС щяха да си направят врътката и да създадат поредното футболно изчадие. Напук на собствените им разпоредби, правилници и други подобни тъпотии.
+8
 
 
Нека отново закрият двата тумора на българския футбол, нека отново ги преименуват на Средец и Витоша. Ако тези имена не се харесват на "феновете" им може на Чорбекс и КаЛафка, тези имена сигурно ще се харесат.
+6
 
 
Напротив, без ЦСКА и Левски ще е по добре !Ще се успокоят съдиите и ще има реални срещи ,няма да се вземат добрите играчи за жълти стотинки !Защо волейболът ни потръгна -няма Левски и ЦСКА ръководеща роля в шампионатакакто при мъжете ,така вече и при жените -Марица шампион.Сега трябва да отнемат всички титли на Чорбата завоювани по нечестен начин!Богопомазани и как БФС ще ги накаже и колко проблеми имаше с публиката ,като те гледат как да ги бутат напред!Ако са други отбори веднага рязане !Малко спокойствие,но и Левски трябва да изхвърчи -и те ще се скарат скоро !
+7
 
 
Изключително нагло е да се твърди, че не може без Цска и, че първенството нямало смисъл. до 1948ма година как е имало смисъл не знам ... а и първенства са се провеждали, даже са били далеч по-интересни, защото София не е била център на комунистическата власт. Не може без Цска, а може без Пирин, Спартак Варна, Нефтохимик, Ботев, Етър, Спартак Плевен.. Най-много ме вбесява заслепеността на тези, които фаворизират Левски и Цска. Как искате да запалите децата от страната по футбола, след като ако някой от 2та ''столични гранда'' е застрашен, то любимия отбор на детето може да бъде затрит или преименуван в тяхна полза? Отделяйте ги в отделно първенство и толкова.
+13
 
 
Духайте супата шопи. Наближава Видовден за Вас, даже и да не е дошъл вече. Има ли някой все още останал който си мисли че БФС изхвърли чорбата от А група. Да БФС ги изхвърли ама под диктовката на УЕФА. Същата УЕФА която изхвърли и Локо Сф от елита. Ако зависеше от БФС щяха да ги оставят да си платят задължението към НАП, макар че е изтекъл срока за това. Ама там няма 6-5. Чорбарите дълги години бяха под мониторинг от УЕФА и накрая и на УЕФА им писна, и казаха баста. Вън от А група. Ако ги върнете в А група под някаква форма ще Ви отнемем лиценза (на БФС). Нека сега се пръснат от яд разни комунистически мекерета като Гриша Ганчев, Валентин Михов, Йордан Лечков, които надаваха вой до небесата че видите ли без ЦСКА в А група, нямало да има футбол в България. Да не би в момента да има футбол питам аз тези господа. Националния отбор стигна нивото на Малта и продължава да пропада, еми дайте да видим без ЦСКА какво ще се случи, може пък да тръгнем нагоре.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
+15
 
 
Абсолютно и безусловно подкрепям автора на писмото! Ботев бе изхвърлен от професионалния футбол заради 90 000 лева задължения към БФС, при положение, че същият този "гранд" му дължеше 600 000 лв.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: