Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Димитър Васев: Всичко у нас е една пародия!
Автор: Екип Varna24.bg 13:08 / 26.06.2015Коментари (2)1054
© Varna24.bg
"Как да се радвам, че сме трети, след като Локо Сф го няма"
Доскорошният старши треньор на Локомотив (София), кой­то сме свикнали да говори високо, сега бе по-тих и по-умерен, а разочарованието, усещащо се в гласа му, бе огромно. Все пак 49-годишният специалист на­мери сили да коментира темата с отнетия лиценз на "железничарите", напускането на президента Ни­колай Гигов и силния сезон, който изпрати тима. Ето какво сподели Васев пред "Тема Спорт".

- Г-н Васев, Локо (София) не получи лиценз за "А" група и от следващия сезон ще играе в аматьорския футбол. Така силното ви представяне и спечелената евроквота ня­мат никаква тежест. Как виждате цялата ситуация?
- Моят труд е в последна­та година. Преди това колко хора, авторитети, легенди са минали през този клуб, оста­вили са си живота и са запеча­тали имената си... Не знам какви са причините Локомо­тив да бъде изваден, а и не ис­кам да ги разбирам. Но това, което се получи, е голяма тра­гедия.

- Локомотив и ЦСКА опре­делено ще липсват много на елита...
- Зависи за кого. Докато за­палянковци управляват бъл­гарския футбол, така ще е.

- Може ли да се стигне до­там, че клубът тотално да изчезне от картата?
- В България всичко е въ­зможно. Кое е по правилата в тази държава, че да се надя­ваш на нещо законно, нещо смислено?! Всичко е една паро­дия. Като прибавя и края на шампионата, защото никой не обърна внимание на един елемент от него. Мога да по­питам как така футболният съюз отиде в Разград да раздава медали на Берое?! Ако бяха паднали, а ние както биехме срещу Ботев (Пловдив) и напри­мер Литекс да спечели на "Бъл­гарска армия", какво щеше да стори БФС? Какво правят в Разград да раздават медали и купи?! Обяснете ми. Нека се замислят някои хора, все пак обществеността не е про­ста. Колкото и да са запалян­ковци, колкото и да си подкре­пят отборите, хората не са за подценяване, виждат какво става. Само че някои са тол­кова самовлюбени, говоря за президенти и управляващи, че не виждат нищо. Докъде я до­кара футболът ни...

- Болката сигурно е много голяма?
- За тези, които обичаме Локомотив, болката е голяма, но питайте останалите дали мислят същото. Просто по­редният ден, който е минал и с нищо не го свързват.

- Николай Гигов обяви, че си тръгва и няма да издържа по­вече клуба. Виждате ли свет­лина в тунела при това поло­жение?
- Надявам се. Има хора с въ­зможности, които обичат Ло­комотив. Дано нещо се случи, не знам точно какво, но това в крайна сметка е дъното.

- Може би от БФС също трябваше да се намесят...
- Кой, кой?! Аз не знам какво направи БФС, тъй като не съм запознат с причините. Те, ако искаха да помагат на футбо­ла, можеха да имат съвсем различна политика. БФС май се издържа от футбола, а не работи за него. Грозни неща се случват в българския футбол и както знаете, виновни ня­ма, а всяко чудо е за три дни.

- Не е ли удар по целия фут­бол, че такива клубове с ис­тория отиват в блатото?
- Традициите са за по-старото поколение. Там има до­стойнство, има и чест. Тези хорица, които сега започват и говорят за по-младите, май при тях тези неща липсват. Всичко стана строго матери­ално. Всеки се интересува са­мо от парите и не гледа дру­гите неща, които са много по-важни.

- Може ли Николай Гигов да промени мнението си?
- Не знам. Имам чувството, че след толкова години аз то­зи човек не го познавам. Странни неща се случиха в Ло­комотив през последния месец. Ставаш трети и никой не се радва, изключвам футбо­листите. Необясними неща се случиха, сигурно и никога няма да намеря отговорите. Не съм толкова запознат, че да кажа кой е виновен.

- Казвате, че в последния месец са станали странни не­ща. Какво имате предвид?
- Мислите ли, че в България всичко се изнася. Бих казал точно обратното, че всичко остава скрито и наяве излиза това, което искат да се знае, и обикновено истината е дал­еч назад. Жалко ще е, ако за такива пари (б.а. - малко над 1 млн. задължения към НАП) се затри такъв клуб. Това е смешно. Щели да ни раздават медалите... Малко грозничко е след погребение да си взимаме медалите Това е другата пародия. Вижте по кое време са се се­тили да ни дават отличията. Ние се разпаднахме... Имаше си момент за това награжда­ване. Както и да се замисля, не мога да намеря отговор.

- Може ли на някои да са пречили Локо (София) и ЦСКА?
- Нямам идея. Това са се­риозни неща. Сега вече двата клуба са запратени в трета глуха. Казах ви, че всичко е запалянковщина. На някои хора следващото първенство ще им е много интересно. Дали в Стара Загора, или Пловдив ще се замислят, че Локомотив го няма. Говоря за нашия клуб, за­щото ми омръзна да слушам всеки ден за ЦСКА, като че ли няма отбор със същите про­блеми. Всички предавания бяха за лиценза на ЦСКА - какво ще стане. Да, наистина всички се вълнуват от ЦСКА, но поне да бяха споменавали Локомотив.

- Цялата история на Локо­мотив може да се загуби...
- Може и така ще стане. Се­га сигурно ще се измислят но­ви клубове, ще се пререги­стрират нови дружества... Абе, въобще само "хубави" неща. Човек да се отврати от този футбол. По такъв начин се работи, че нямам думи.

- Бяхте на пет точки от първото място, но не посег­нахте към титлата. Защо?
- Това са стари неща. Аз знам какво изпуснахме. Неслу­чайно казах, че искам малко подкрепа в последните мачо­ве, но не я получихме.

- За това ли ви е най яд?
- Не! Яд ме е, че Локомотив го няма вече в професионалния футбол. Моят труд и това, което съм постигнал, ме рад­ва, правил съм го с удовол­ствие, но въпросът е, че оча­квах друго развитие за клуба, особено след такава силна го­дина. Сега какво да се радвам, че сме трети или на това, че същата година Локомотив из­чезва от картата... Мога ли изобщо да се усмихвам след такова нещо. Много е жалко за хората, които са си дали живота за клуба. Жалко е и за всичките лъжи, които чухме тази година. Единствените хора, които заслужават признателност, са футболисти­те, защото бях свидетел как­во изтърпяха, колко обещания останаха неизпълнени и какво им костваше да са всеки ден концентрирани и да са истин­ски професионалисти.

- От тук насетне вие нак­ъде ще поемете? Бихте ли водили отбора във "В" група?
- Някой знае ли в България накъде? Къде - на борсата. Ча­каме да видим развитието на клуба от тук нататък. Чест­но казано, не знам каква е на­деждата за Локомотив. Дай Боже да се намерят хора и да се спаси клубът. Реално ще зна­ем какво се случва на 9 юли след Общото събрание. Там може би ще се стане нещо, но дали ще е положително, ще видим. След това вече ще се знае какъв път поема Локомо­тив и кой Локомотив, защото и това не е ясно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Господин Васев, разбирам Ви и Ви съчувствам. Но от друга страна-какво толкова е станало? В родния ми град Русе също съществуваше футболен куб "Локомотив", създаден 1930 и загинал 2002 г. Някой от БФС проля ли сълза за този клуб?
+3
 
 
Локомотив София е име с традиции! Много е жалко, че такива самовлюбени подобия на хора като Гигов, Христолов, Лупи не си дават сметка за действията си!...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Спортното училище във Варна с добра новина
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: