Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Договор с Полша ни спестява милиони за ремонт на изтребители
Автор: Екип Varna24.bg 15:53 / 09.07.2015Коментари (0)1248
©
България ще спести по 2,4 млн. лв. на самолет, ако 9-те изтребители МиГ-29, които имат нужда от поправка, бъдат ремонтирани в Полша. Това съобщи във Варна министърът на отбраната Николай Ненчев. Договорът, който имаме с руската страна, изтича през септември. Цената, предложена от Полша, е с 1,2 млн. лв. по-ниска на двигател от руската. В края на този или в началото на следващия месец ще бъдат финализирани разговорите с полската страна, посочи той. Вероятно ще вземем под наем два или четири отремонтирани двигателя от нея, които ще бъдат използвани в рамките на година или две. Дотогава трябва да се възложи ремонтът на останалите машини, от които имаме нужда, обясни Ненчев.

"До средата на следващата година имаме възможност сами, с налични средства да охраняваме въздушното си пространство. При положение, че ще придобием два или четири двигателя от Полша, този въпрос не стои на дневен ред. Българските граждани трябва да бъдат спокойни, че не само няма да приземим нашата авиация, но ще я направим по-силна, ако финализираме договора с Полша, в което не се съмнявам", увери министърът. 

Той предположи, че в рамките на следващата година ще имаме достатъчен брой самолети сами да охраняваме въздушното си пространство за поне четири-пет години напред. Това не изключва възможността да се обърнем към други партньори от Алианса, уточни Ненчев.

Тази година бюджетът на Министерството на отбраната е орязан, но Полша е предложила разсрочено плащане. За ремонта на самолетите би могъл да се ползва и кредит, обясни министърът. По негови думи в договора, който страната предлага, е посочено, че поправката на машините ще бъде извършвана на цени, на каквито Полша ремонтира собствените си изтребители. България има нужда да ремонтира 9 от общо 19-те МиГ-а, с които разполага.

Повишеният брой натовски учения в страната ни тази година Ненчев обясни с нуждата на военните ни да участват в тренировки и да се обучават.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: