Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Деца от цял свят на състезания и почивка в СОК "Камчия"
Автор: Екип Varna24.bg 11:17 / 15.07.2015Коментари (0)1153
©
Санаторно-оздравителният комплекс «Камчия» е домакин на престижни спортни събития -Международният летен лагер по киокушин в Камчия, Държавно първенство и Международен турнир по художествена гимнастика "Морски звезди".

Повече от 650 състезателипо киокушин от 11 държави и 5 федерациисе събраха в СОК "Камчия", за да обменят опит и умения в бойния спорт. Българската каратекиокушин федерация заложи на комплексна подготовка - за кихон, ката, кумите. Имаше дори тренировки по шинкен-шобу. Лагерът завърши с изпит на кандитатите за нови степени - "кю" и "дан". Шиханите Кога и Ямада от Япония бяха в техническата комисия, а близо 450 състезателя се явиха пред майсторите в най-твърдия стил. Почти всички показаха добри знания, коетобеше оценено от комисията - изпитът приключи с висока успеваемост и по-голямата част от бойците повишиха степените си.

Спортистите имаха разнообразна и богата програма по време на престоя си в "Камчия" - проведе си турнир по футбол, на финала на който "Шогун" (София) загуби драматично от "Шин-киокушин" (Русия). Представители на спортните клубове "Киокушин" и "Ронин" се включиха във Фестивала за детско творчество "Звездите на Камчия", който се провежда под знака на ЮНЕСКО. Състезателите показаха завидни умения в бойното изкуство и спечелиха поощрителната награда в категорията "уникален жанр". Между изключително тежките тренировки, каратистите намериха време да посетят уникалния Авиокосмически център с цифров Планетариум в комплекса и останаха очаровани от увлекателния разказ на Красимир Стоянов - един от тримата българи, преминали пълния курс за обучение на космонавти. Най-малките се разходиха с лодка по река Камчия и от борда разгледаха резервата "Лонгоз". Мнозина бяха запленени от камчийските изгреви и дори заснеха красотата на природата във фотографии, достойни за изложба.

По време на закриването на Международния летен лагер беше проведено традиционното сайонара парти, в което всички изказаха благодарности на домакините на събитието и обещаха догодина да дойдат отново и да направят ощепо-мащабно юбилейното издание.
В лагера в СОК "Камчия" участваха бойци от България, Япония, Русия, Грузия, Австрия, Украйна, Беларус, Сърбия, Словения, Гърция, Франция. Той единодушно беше признат за най-масовия в своята история.

Малко по-рано комплексът беше столица на грацията и красотата. В многофункционалната спортна зала "Камчия" се проведе Държавното първенство и Международният турнир по художествена гимнастика-сингъл и ансамбли за деца. Повече от 200 състезателкиот 11 клуба от България, Австрия, Франция, САЩ, Казахстан, Турция, Русия, Египет, Босна и Херцеговинасе включиха в надпреварата. Гимнастичките се състезавахав категории «А» и «Б». Държавният шампионат по художествена гимнастика, който е част от задължителния спортен календар на Българската федерация по художествена гимнастика, събра 46 отбора от цялата страна. Главен съдия на държавното първенство беше голямата звезда на българската художествена гимнастика Мария Гигова - трикратен световен шампион по художествена гимнастика за 1969, 1971 и 1973 година.

В момента в Спортен комплекс «Камчия» тренира детският отбор по художественна гимнастика на Спортен клуб «Левски Илиана». Очаква се на тренировъчен лагерда пристигне националният отбор по художествена гимнастика на Швейцария, а веднага след него и българският национален отбор - девойки.

От 24 до 26 юли СОК Камчия ще е домакин на Шампионска лига по минифутбол, а от 31 юли до 2 август - на турнир по минифутбол от Лига България. 

В края на август комплексът очаква повече от 300 студенти, които щевземат участие в Летните студентски игри. Атрактивното спортно събитие събира младежи от университетите в цялата страна. По традиция СОК «Камчия» връчва купа за феърплей на отбора, показал най-честна игра в състезателните дни.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
"Комодор" (Варна) отстъпи на "Нептун" при 15-годишните
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: