Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Славия ще брани върха срещу Черно море
Автор: Екип Varna24.bg 09:26 / 02.08.2015Коментари (0)1426
© Bulphoto
Началото на сезона за Черно море не е никак оптимистично. "Моряците", които само преди малко повече от два месеца празнуваха първата си Купа на България, все още нямат спечелен мач през тази кампания.

Тимът на Никола Спасов отпадна болезнено от Динамо Минск, само късметът на Курьор го спаси срещу Пирин в Благоевград, а след това падна заслужено от Лудогорец. Многото напуснали, некачествените нови и контузии направиха така, че един от най-стабилните тимове в "А" група да се превърне в аутсайдер.

Това е може би временно явление, защото Никола Спасов е врял и кипял във футбола и със сигурност знае как да извади своя тим от летаргията.

Днес обаче на Черно море му предстои доста сложен двубой. Той е срещу високолетящия тим на Славия, който след първите два кръга единствен има стопроцентов актив в "А" група. А освен това няма нито един допуснат гол.

Реално в "Овча купел" ще се сблъскат отбор, който е извън форма и тим, който е в пикова такава. Но въпреки всичко "моряците" са доказали, че знаят как да излизат от тежки ситуации. И преди година те започнаха много тромаво, но всички знаем как завършиха сезона... Не трябва да пренебрегваме и тенденциите. Защото в последните 10 години "Морето" е заливало "Овча купел" цели 4 пъти. А това е едно наистина отлично постижение.

Победите на Славия в този период са само с една повече - 5. Равенствата пък са две. Трябва да се отбележи, че само през миналия сезон, варненци треснаха "белите" на два пъти в София и то с по 3:1. Колкото и добре да играе Славия, тимът винаги има проблеми с Черно море и най-вече със стила на игра на "моряците". Така, че днес ни очаква един изключително интересен убой между два стойностни отбора, който е с неясен изход. А това, че Славия е фаворит според класирането, не трябва да значи нищо.

Междувременно контузия помрачи доброто настроение в лагера на "белите" след отличното начало на сезона. Със съмнения за сериозна травма е френското крило на "зелите" Дуде Н'Донгала. Новото попълнение на тима се е подхлъзнало нелепо на тренировка в петък и се очаква днес или утре да се узнае сериозността на травмата му. Н'Донгала дебютира за Славия при успеха с 3:0 над Пирин. Ясно е, че той няма да е на разположение на Иван Колев за днешния мач с Черно море.

"Очаквам една много тежка битка. Това, че Черно море няма победа от началото на този сезон, не означава абсолютно нищо. Те са един от четирите отбора в "А" група, които се готвеха и правеха селекция за Европа. Това означава, че те са тим на съвсем друго ниво", коментира наставникът на Славия пред "Меридиан Мач".

"Надявам се да продължим с победите, но футболистите знаят какво ги очаква. Всичко е възможно в тази среща", продължи Колев.

Той призна, че към голямата звезда на "белите" Жереми Манзоро има сериозен интерес, но към момента той е играч на Славия.

"Да, наясно съм, че Жереми е обект на интерес от чужди клубове. Той е много важен футболист за нас", допълни бившият селекционер на националния тим на Индонезия.

Очаква се за пръв път като титуляр да започне Антон Карачанаков. В петък Славия успя да картотекира друг от новите си - юношата Емил Мартинов. Извън групата пък се очаква да остане Пламен Крачунов.


Още по темата: общо новини по темата: 10
02.08.2015
02.08.2015
02.08.2015
31.07.2015
30.07.2015
30.07.2015
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: