Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Чиновници искат от жена в инвалидна количка да изкачи 20 стъпала
Автор: Екип Varna24.bg 09:10 / 09.08.2015Коментари (6)1520
©
Чиновници поискаха невъзможното от жена-инвалид, прикована на легло и напълно неподвижна - да изкачи 20-те стъпала на сградата на общинската администрация, за да ѝ издадат един документ. За драмата в Пловдив разказа в репортаж Нова телевизия.

Потърпевшата жена определи случая като гавра с хората с увреждания и поиска местната власт да промени начина на обслужване на трудно подвижните граждани, като за тях да има специални служители, които да посещават домовете им. От три години животът на Васка е затворен между четири стени. Жената е неподвижна. Най-дългото разстояние с инвалидната количка е от леглото до масата в съседната стая. Преди дни починал вторият ѝ съпругът и трябвало да извади удостоверение за наследници от служба ГРАО. За целта изпратила дъщеря си до общината. Чиновниците от кметството обаче я отпратили.

"Служителката ми каза, че аз съм никой. Не мога да претендирам да взимам това удостоверение от този човек. Той си имал жена и две деца. Ето нося ТЕЛК-овото решение. Жената е 100% инвалид и е невъзможно да дойде. Тя ми казва такъв е законът. Как ще се качи до горе, като има 10 стъпала на двора, после на фасадата на сградата, после вътре", коментира Магдалена Дамянова.

Така чиновничката не направила компромис. Поискала неподвижната жена лично да се яви в кметството, за да ѝ издаде документа, тъй като такъв бил законът.

"За съжаление буквата на закона е такава,че удостоверение за наследници се издават само на наследниците на починалото лице или техни законни представители с нотариално заверено пълномощно", обясни Георги Титюков, кмет на район "Централен" Пловдив. Следващото препятствие за дъщерята на неподвижната жена било да намери нотариус. След като преминала през канторите на шестима, седмият се съгласил да отиде в дома им, за да упълномощи Магдалена да представлява майка си Василка пред институциите.

След скандалния случай кметът обеща сградата на общинската администрация да стане достъпна за трудноподвижните хора. И докато чакат рампата, възрастната жена и дъщеря ѝ остават с огорчението от чиновническото бездушие.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Лош или добър, законът трябва да се спазва. Каква е вината на чиновниците в този случай?
+1
 
 
.......или техни законни представители с нотариално заверено пълномощнo..... ето то си е казано :) трябваше да се досетят че без пълнонощно няма да стане :) а за рампата ...... дълга и широка :)
+1
 
 
Пожелавам на всички тези чиновници, до един да сполетят нейната съдба .
+1
 
 
от една страна да наистина в общинските сгради трябва да се осигури достъпа на инвалиди от друга страна 90% от инвалидите правят пълномощно на родственик да ги представлява за да не се мъкнат те. трето като е на 100% инвалид ако ще и две рампи да се изградят файдата е никаква, ще и трябва въртолет, защото и градският транспорт не е предвиден за инвалиди. най-лесното и най-бързото решение е наистина пълномощното
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Парламентарни избори 2024
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Енергийна криза
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: