Декларация на Иван Петров към целокупната спартаковска синя общност

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:40 / 12.08.2015
1067
Шефът на УС на Спартак Иван Петров излезе с декларация, с която обяви, че ще насрочи Общо събрание за ликвидиране на клуба.

Varna24.bg публикува декларация на Иван Петров без редакторска намеса:

Скъпи спартаклии,

С малко талант и много труд станах футболна личност на Варна и основател на първата в България частна футболна академия - Феър плей. Бях централен нападател и най-добрият голмайстор с глава на някогашния велик футболен клуб Спартак Варна. Аз вярвам в Бог и в доброто, чувството и спартаковския дух завинаги остават в моето синьо сърце. Сега, на 15.07.2015 г., те - футболните хора ме избраха за председател на УС на един наистина фалшив и фалирал ФК Спартак 1918, който продължава да бъде използван от Спортен комплекс "Спартак" АД за лични, партийни и корпоративни интереси. За това, ние хората от УС единодушно решихме да разформироваме отбора и да определим дата за свикване на Общо събрание, което да избере ликвидатор на този клуб.

Хора, спартаклии и всички други, които безкористно обичате тази божествена игра, наречена Цар футбол, искам правилно да ме разберете. Аз не се страхувам да кажа открито цялата истина. Защото бях свидетел как през 2006 г. тогавашният кмет Кирил Йорданов създаде незаконосъобразен и в конфликт на интереси Спортен комплекс "Спартак" АД, който ограби всичката ни клубна собственост. Тази свещенна земя, която е напоена с много пот и кръв от редица поколения легендарни футболисти, носили с достойнство и чест святата синя фланелка на "соколите".

Сега, в този най-труден миг за нашия любим и роден клуб, призовавам хилядите достойни, честни спартаклии, да се обединим. Само заедно, единни можем да възродим великия "Спартак" отново! А на властимащите искам открито да кажа: през последните 25 години за втори път ми се случва, със сълзи на очи, да обявя пред младите футболни таланти, че те трябва да напуснат храма на Цар футбол. Ужасно! Нали?

Уважаеми господин Кмете, дами и господа общински съветници,

Такова жестоко футболно престъпление аз трети път няма да допусна. За това, обявявам гражданска подписка, под надслов: Искаме да бъде свикана извънредна общинска сесия, на която да се реши този толкова важен обществен казус - връщане на клубната собственост на автентичния футболен клуб Спартак (ф.д. № 2192/1992 г.). Това е пътят на истината - да върнем вярата и радостта на децата, както и удоволствието на хората.

Да живее великият "Спартак" Варна!

ФЕЪР ПЛЕЙ в спорта, живота и политиката! Това е моята човешка кауза, която ще защитавам до края на земния си път!

За свободата трябва да си силен и да се бориш!

Моята мисия е ясна - спартаковският дух да е вечно жив!



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).