Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
280 състезатели се включиха в "Плувай с приятели“
Автор: Екип Varna24.bg 11:19 / 17.08.2015Коментари (0)950
©
През уикенда на басейн "Юлиян Русев" в плувен комплекс "Приморски" се проведе маратонско плуване в басейн на 5 км и отборно щафетно плуване 50х100 м "Плувай с приятели". Организатор на проявата бе КПС Черно море със съдействието на Община Варна.

В първия ден 30 момчета и момичета, разпределени в три възрастови групи, се пуснаха в тежкия плувен маратон на 5 км. Участието в него бе индивидуално, като се включиха и състезатели от Русия. При най-малките момичета първа стана Василики Кадоглу от Астери (Вн), следвана от Калина Николаева и съотборничката си Мануела Николова. При момчетата №1 е Самуил Стоянов (ПСК Черно море), следван от Борис Томов (Астери) и Владислав Топалов (Торпедо).

При жените (родени 2001 и по-големи) тройката бе от ПСК Черно море: 1. Ивет Шумкова, 2. Румяна Кузманова, 3. Теодора Манолова. При мъжете първите две места бяха за руснаците Виктор Еременко и Дима Петрухин, а трети е Антоний Моралийски от КПС Черно море.

Много атрактивно бе второто състезание, в което пет щафети от по 50 души плуваха по 100 метра, за да направят общо 5 километра разстояние на отбор. Два от тимовете бяха от Русия.

С тези турнири бе почетена и паметта на големия варненски плувец Добри Динев, който почина тази година. Надпреварата бе уважена от семейството на именития рекордьор. За втора поредна година с това състезание бе отбелязан и друг повод - 51-годишнината от провеждането на плувния маратон-щафета Варна-Одеса, по време на който общоградски отбор от 14 варненски спортисти, плувайки щафетно, за седем денонощия (15-22 юли 1964 г.) преодоляват разстоянието между двата града (около 560 км) през бурните вълни на Черно море.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
"Комодор" (Варна) отстъпи на "Нептун" при 15-годишните
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: