Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
6 медала за варненци от регатата "Кор Кароли“
Автор: Екип Varna24.bg 11:35 / 17.08.2015Коментари (0)896
©
Шест медала спечелиха екипажите на варненските клубове от 15-ото издание на регатата "Кор Кароли". Надпреварата по традиция се проведе по повод празника на Варна от петък до неделя.

Малко не достигна на яхта "Петра" с шкипер Никола Дуков от клуб Понтос (Варна) да завоюва първото място в клас IRC-1. Опитният екипаж спечели втория етап, но в третия допусна да бъде изпреварен от "Венид яхт" с шкипер Георги Михов от Марина Диневи. На трето място се нареди яхта "Екстрема" с шкипер Пламен Георгиев от ЯК "Кап. Г. Георгиев - Порт Варна".

Клуб Понтос все пак спечели едно първо място - в клас IRC-2, където първи завърши яхта "Сребрена" с шкипер Димитър Филипов. Втори са ветроходците на бургаския Черноморец Георги Калоянов с "Норд" и Атанас Кобарелов с "Акшаена".

Боян Костов от Черно море-Бриз и неговият екипаж от яхта "Меч" триумфираха в клас "Свободен" за яхти до 9 метра. Втори тук е украинецът Игор Калинин с "Антарес", а "Мистрал" на Георги Ненов от Черно море-Бризвзе бронзовото отличие.

При яхтите над 9 м шампион е германецът Клаус Гьохнер с яхта "Ичи Гучи" от Черноморец (Балчик), следван от "Сириус" с шкипер Андрей Стафунски от ЯК Кап. Г. Георгиев-Порт Варна и "Форевър" на Димитър Божков от София.

Софиянецът Мирослав Станев с неговата яхта Evil Woman взе наградата "Синя лента" за екипаж, преодолял най-бързо разстоянието на регатата.

Надпреварата протече при огромен интерес с участието на над 50 яхти.

15-ата юбилейна международна регата се организира от едноименната фондация "Кор Кароли". Тя е основана през 1992 г. в памет на кап. Георги Георгиев - първият българин, участник в трансатлантическата регата ОСТАР през 1976 г., след което извършва първото българско околосветско ветроходно плаване, тръгвайки от Хавана на 20.12.1976 г. и акостирайки отново там на същата дата година по-късно с яхтата "Кор Кароли".

През 2001 г. фондацията учреди крейсерска регата, именувана на яхтата на кап. Георгиев, с която той поставя рекорд за най-бърза обиколка на света за еднокорпусни яхти с едночленен екипаж, регистриран в книгата с рекордите на "Гинес".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: