Водните грации на Аква спорт участваха в три финала в Италия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:38 / 18.08.2015
1246
За втора поредна година състезателките по синхронно плуване от СК Аква спорт представиха страната на турнира Комен къп (Средиземноморски игри) в италианския град Остиа. Турнирът е неофициално световно първенство за девойки младша (13-15 г.) и е най-силното и престижно състезание за тази възрастова група в света. Варненки се представиха на ниво и записаха участие в три финала. 

В проявата участваха 242-ма състезателки от 27 държави от петте континента: Австрия, Австралия, Беларус, България, Канада, Хърватия, Чехия, Египет, Англия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Израел, Италия, Казахстан, Лихтенщайн, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Словакия, Испания, Швейцария, Турция, Украйна, САЩ.

В отделните дисциплини всяка страна имаше право да участва с едно соло, дует, ансамбъл и комбинация, а всички състезателки преминаха през задължителните фигури.

Аква спорт участва във всички дисциплини: Соло - Мария Миронова, дует - Александра Атанасова и Мария Миронова, ансамбъл и комбинация - Александра Атанасова, Мария Миронова, Елица Даскалова, Далия Пенкова, Радина Симова, Йоанна Кирчева, Симона Димитрова, Никол Атанасова, Теодора Младенова. В комбинацията се пусна Ния Костадинова (Черно море).

"Участвахме в три финала и като пре суимър в четвъртия. На този етап от развитието на спорта в страната ни това е повече от успешно представяне. Дай боже да продължим с финалите и в следващата възрастова група - девойки старша", заяви треньорът Галина Георгиева.

Най-предно е класирането на отбора на Аква спорт в комбинираната програма - 10-о място (64,90 т.). При дуетите тимът е 11-и в общото класиране и 7-и от комен страните (136,23 т.), а при солата - 12-и в общото класиране, и 8-и от комен страните (134,65 т.). Ансамбълът остана нулев на финала и постигна 127,70 точки. 

Междувременно една от съдиите в турнира е била варненката Мария Бинева.

Аква спорт записа успешно представяне на неофициалното световно първенство.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).