Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Легенди изпратиха Васил Дамянов в последния му път
Автор: Екип Varna24.bg 11:57 / 31.08.2015Коментари (0)1639
©
Роднини, близки, приятели и легенди на спорта във Варна изпратиха Васил Дамянов в последния му път на Старите варненски гробища вчера предобед. Както е известно, бившият шеф на футболния Черно море и зам.-председател на ФСФД Черно море почина на 85 години.

Последно сбогом с него си взеха треньор № 1 и футболист №1 на града за XX век Симеон Варчев и Божил Колев, рекордьорът по изиграни мачове за "моряците" Тодор Марев и участникът на две олимпиади - бившият гимнастик Любен Михайлов. Край ковчега с тленните останки на Дамянов се поклониха също ексфутболистите Иван Василев, Васил Ненов, Тодор Великов, Георги Жеков и Петър Петров, зам.-председателят на ССК Черно море Бончо Бонев, членът на УС на сдружението проф. д-р Ара Капрелян, зам.-председателят на ОСК ЖСК-Спартак Иван Иванов, треньори от други спортове, деятели и ветерани. Венци бяха поднесени от ССК Черно море, футболния Черно море и ОСК ЖСК-Спартак.

Васил Дамянов е сред най-успешните ръководители на Черно море. През 1959 г. става шеф на футбола, а 6 години по-късно е избран и за зам.-председател на ФСФД Черно море. Той има огромни заслуги за развитието на спорта в дружеството и разширяване на спортната база във Варна. На Черно море отдава 33 години от своя живот. По негово време дружеството се утвърждава на трето място по успехи у нас, като негови спортисти печелят над 70 медала от олимпиади, световни и европейски първенства.

 Дамянов е заслужил деятел на спорта, награден е с две златни значки от футболния съюз, а по случай 100-годишния юбилей на Черно море преди две години е отличен с почетен знак на общината - златен, за изключителните му заслуги към спорта в града.

"За мен Черно море се превърна не само в съдба и орисия, а и в една голяма любов. Пожелавам на следващите поколения спортисти на сдружението да постигнат още по-големи успехи", заяви Дамянов, след като бе награден със Златния знак от кмета Иван Портних.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: