Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
Плувец от Варна с амбиции за олимпиадата
Автор: Екип Varna24.bg 12:15 / 08.09.2015Коментари (0)642
©
Снимка: Архив
"В момента, в който стъпих за първи път на стадиона в Казан, разбрах, че всички усилия, които съм положил, за да се класирам на световното по плуване, са си заслужавали напълно." 

Думите са на състезателя на ПСК Черно море Александър Николов, който участва на световното по плуване в Казан, Русия. И завърши 56-и в кралската дисциплина - 100 м свободен стил.

Възпитаникът на треньора Никола Петров спря хронометрите на 51,01сек. и записа името си в историята на варненското плуване. Напролет Александър ще даде всичко от себе си, за да вземе квота за олимпиадата в Рио. Това е най-голямата мечта на Николов в състезателната му кариера.

"Чувствам се удовлетворен от това, че успях да постигна една от целите си, а именно да плувам в Казан сред най-големите плувци. Това беше най-силното първенство досега. Резултатите в моята дисциплина бяха изключително високи, а броят на участниците - много голям. Варна има голям потенциал и след време ще има други, които ще представят България на големи първенства за мъже и жени. Ще минат години, докато бъде въведен добър спортен мениджмънт във варненското плуване. Има нужда от подобряване на отношението към плувците, и най-вече те да бъдат стимулирани да продължават да спортуват във възраст мъже и жени. В момента федерацията не предприема такива мерки, но се надявам община Варна да го направи", коментира Николов.

Запитан дали е разочарован от факта, че се е разминал с квота за олимпийските игри в Рио догодина, плувецът отговори: "Остана леко разочарование у мен, защото не успях да сляза под психологическата граница от 51 секунди и да покрия норматива за олимпиада, но в крайна сметка нещата се случват стъпка по стъпка и всяко нещо идва с времето си. Пожелавам си участие на олимпиада и добро представяне там. Всичко останало, което постигна по пътя до Рио, ще се дължи на голямото ми желание да спечеля квота."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Аматьорските футболни лиги във Варна отново се обединяват в помощ на Павел Станчев
Варна посреща Световната купа на KWU SENSHI за аматьори през лятото
Спортното училище във Варна с добра новина
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: