“Морето" спечели турнира “Илия Кирчев"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:29 / 09.09.2015
2056
Завърши 17-тото издание на футболния турнир "Илия Кирчев", който се провежда всяка година в памет на големия защитник на "Спартак" (Варна) и националния отбор.

Тимът на "Черно море" (набор 2003) спечели надпреварата, надигравайки с 1:0 във финалния мач "Спартак 1918". Двата отбора трябваше да определят шампиона в директен сблъсък след като бяха записали по 2 победи.

В турнира се включиха 4 отбора, като младите футболисти играха на принципа всеки срещу всеки. На 3-то място се класира отборът на "Юнак", а 4-ти останаха футболистите на "Одесос".

В герой за "морячетата" се превърна Иван Томов, който реализира единственото попадение в срещата след майсторско изпълнение на пряк свободен удар малко преди края на срещата.

Турнирът бе организиран от зоналният съвет на БФС и отдел "Спорт" към общината. Имаше купи и награди както на победителите, така и на всички участници.

Георги Мирчев, шеф на зоналния съвет на БФС-Варна, Кристияна Генчева, главен експерт на отдел "Спорт" към общината и Георги Иванов-Геша, бивш футболист на "Спартак" (Варна) връчиха и 4 индивидуални награди на участниците в турнира.

Самуел Стоянов от отбора на "Черно море" бе награден за най-добър вратар. Павел Стоев от "Спартак 1918" бе обявен за най-добър защитник на турнира и получи фланелка на патрона. Голмайстор стана Симеон Михайлов от соколите, а за най-полезен играч (MVP) бе обявен голмайсторът във финалния мач Иван Томов.

"Доволен съм. Всички момчета получиха шанс за изява. Някой играха повече, други по-малко. Горещото време малко ни повлия и последния мач ни беше тежичък, но въпреки всичко момчетата се раздадоха и съм доволен от всички", сподели емоцията си пред наш екип щастливият наставник на победителите Иван Николов.

"Както винаги стана един хубав празник, обикновено при децата в тази възраст целта е точно тази. Традиционно всяка година осигуряваме купи за отборите, топки и разбира се най-важното - фланелката с №3, с която е играл Илия Кирчев ще бъде връчена на най-добрия защитник от "Спартак", обясни Георги Мирчев.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).