Капитанът на България разочарован от Григор Димитров

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:32 / 21.09.2015
906
Капитанът на България за Купа "Дейвис" Тодор Енев, не скри разочарованието си от факта, че Григор Димитров не взе участие в историческия плейофен двубой за влизане в Първа група на турнира срещу Унгария, загубен от нашите с 2:3.

"Когато започнахме кампанията си през март, всички бяхме обединени във всеки един момент. Постигнахме няколко убедителни победи срещу Латвия и Люксембург и заслужено стигнахме дотук. За съжаление обаче в най-важния и исторически за България мач Григор Димитров не бе с нас. Видяхте, че си взехме мача на двойки. Ако той бе участвал на сингъл, със сигурност щяхме да влезем в Първа група. Не разбирам решението му, момчетата в отбора - също. Въпреки поражението, им благодаря за усилията. Продължаваме да се борим", коментира Енев пред БНТ.

"До последно вярвах, че Григор ще дойде и ще играе за Купа "Дейвис". Разбрах за неговото решение непосредствено преди сблъсъка с Унгария - на 4 или 5 септември. Според мен той трябваше да дойде заради хората. Не може да се прави сравнение с Бербатов или други наши спортисти. Всички в България го обичат. Представете си каква емоция щяха да изпитат малките деца, бъдещите тенисисти, ако го бяха видели на живо в игра", допълни още капитанът на България.

В мачовете срещу Люксембург в предишния кръг Димитров игра и изпълни изискването за участие на Олипиадата в Рио догодина. За да участва на Игрите, всеки един тенисист трябва да има определен брой срещи с националния отбор. Случайно или не, веднага след като изпълни изискването, Григор отказа да играе за България.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).