Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Издирват всички пенсионирани арабисти у нас за помощ при нужда с бежанците
Автор: Екип Varna24.bg 09:21 / 28.09.2015Коментари (0)2775
© Impact Press Group
"Общо 111 военнослужещи има на различни места по границите ни, но можем да увеличим техния брой само за няколко часа. Имаме готовност да реагираме във всеки един момент. Ако имаме струпване на хора в определен момент и те не могат да бъдат спрени, това означава, че се извършва натиск и ние ще се включим", заяви в студиото на "Здравей, България" министърът на отбраната Николай Ненчев.

По думите му възможността на България да се справи с бежанската криза е по-добрата организация - междудържавна, международна и дипломатическа.

Относно възможността голямо количество имигранти да тръгнат от Турция към България, Ненчев заяви: "На този етап е относително "измамно" спокойно. По тази територия работим от седем-осем месеца. В Турция има около 2,5 млн. души. Трябва да търсим постоянно сътрудничество от турската страна. Ако турската страна не беше взела мерки, щяхме да изпаднем в голямо затруднение".

Той обяви, че се страхува, че сред бежанците влизат и опасни хора, свързани с терористични групировки. Добави обаче, че контролът по границата е добър.

"4 екипа от военното разузнаване има по границата, където преминават бежанците. Важно е те да бъдат разпознати, защото те идват от Сирия, Афганистан, Ирак и други страни. Наредил съм да се издирят всички пенсионирани арабисти, за да окажат помощ, ако се наложи", коментира още Николай Ненчев.

Относно изтребителите ни Миг-29, които са за ремонт военният министър заяви: "Разполагаме с 19, а бихме искали да ремонтираме 7 или 10 от тях. РСК-Миг обаче отказаха да намалят цената за ремонта. България направи запитване към Полша и оттам направиха добра оферта - 600 000 лева на двигател, което е около 24 млн. лв. и по-кратки срокове за изпълнението на поръчката".

Нанчев прогнозира, че ЕС в скоро време може също да направи санкция.

"Има риск да изпратят 10 или 14 двигателя на ремонт в Русия и да не си ги получим повече заради санкциите от ЕС и обтегнатите обстоятелства между ЕС и Русия", заяви военният министър и изчисли: "Ако бяхме ремонтирали 10 самолета според офертата от март, щяхме да дадем 20 млн. лв повече. Сега цената на руската фирма е малко по-висока от тази на полската, но цената ще бъде около 20% по-ниска, защото няма да платим ДДС. За мен винаги е било ясно, че това не е реалната цена".

На въпрос дали страната ни е дала разрешение на Франция или друга държава да преминава през въздушното пространство на България, той отказа коментар.




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: