Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Йеромонах Никанор: Държавата си я загубихме, но е важно да не останем и без родината си
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 28.09.2015Коментари (10)5676
©
Позицията на Светия Синод на Българската православна църква да не се приемат още имигранти в България е правилна, защото сме застрашени. Но то си е събитие, че Синодът изобщо има някаква позиция. Държавата си я загубихме, но е важно да не останем и без родината си, каза в "Тази сутрин" по bTV Никанор, който е йеромонах в Гиганския манастир "Св. Козма и Дамян".

В съобщението на Светия Синод Българската православна църква се обявява категорично срещу войната и настоява, този, който е създал повода за този проблем, той да го преодолее. Не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като Държава.

"Има 2 млн. сирийци в Турция, а повечето от тях са мъже. Да се борят с терористите в страната си. Като не искат, съжалявам! Да отидат в друга страна!", заяви йеромонах Никанор.

"Нашият народ е в голяма демографска криза. Всъщност тя е криза на оцеляването. Не че църквата ни не е милосърдна. Напротив, първа наша грижа е да помогнем. Всеки ден като свещеник се моля по два пъти за тези скърбящи хора, за пленниците в Сирия, но ако приемем едно голямо миграционно "тяло", не знаем дали когато излезем от тази същностна и демографска криза, дали ще имаме нашата България.

Светците отци казват когато помагаме на някой, който се дави, да му подадем пръчка, за да не може да ни завлече в реката. Ако се наложи, трябва да пуснем пръчката, за да не се самоубием в желанието си да спасим другия", заяви свещеникът.

"Трябва да помагаме на хората, но не и толкова глупаво, че да си дадем родината. Това е нашата земя, на която трябва да се раждат българи. След 50 години Европа ще се дехристианизира, ако приеме всичките имигранти, които искат да дойдат тук", каза още йеромонах Никанор.




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе смешник, как може това е да е позиция на църквата - толкова сте нещастни и се принизявате още повече. Ще си дадем родината..... божее.... ела си вземи некадърниците дето "те представляват". незнам за родината , ама БГ църквата е най-жалката институция в държавата... Все едно всички сириици идват да правят деца и да живеят във Великата България.... Що не излезете с позиция за други малцинства?
-1
 
 
Синода страда, че си "изгубиха държавата", визирайки соц-държавата, тъй като до последният човек са агенти именно на нея.
0
 
 
Андрешко , много ти благодаря за материала . Скъпи БЪЛГАРИ давате ли си сметка колко рядко се показват личности като доцент Иво Христов , гостите на Стойчо Керев (Димитър Недков - заради които му спряха предаването) и др. инако - мислещи и факта , че такива личности не влизат в диалог (конфликт) с щатните продажни анализатори по всички медии , които буквално ни облъчват с манипулации . Нека си отворим очите и ушите и мислим реално и като патриотично .
0
 
 
Ако погледнем нещата в широк аспект - същите са били настроенията спрямо "християнизацията" на Европа във времената, в които българите сме приели християнството. То си е било чисто политически акт, между другото. Нали помните - летели са глави на боляри, които са отказвали да приемат християнството. Познато звучи и в аспекта на съвремието ни, нали? В допълнение, по нашите земи в исторически план постоянно някой от някъде е идвал и се е заселвал - прабългари, славяни, готи, татари, османлии и т.н. Иска ни се или не - нацията ни е формирана именно по този начин. И сега сме свидетели на подобен процес. Друг е въпросът дали църквата изобщо следва да заема позиция по подобен въпрос, и то по подобен начин. Но като се има предвид, че църквата отдавна вече не служи на хората, а си е чиста политико-икономическа организация, то подобно нещо не може да ме учуди.
+1
 
 
Абсолютно е прав човека. Горещо препоръчвам да се гледа това видео:
0
 
 
Св. Синод на БПЦ от доста време използва добре съвременните начини да представи позицията си по проблемите, които го налагат. В интернет страницата http://www.bg-patriarshia.bg/index.php?file=sinod.xml своевременно се качват текстовете на обръщенията, становищата, декларациите и т. н., така че са общодостъпни, дори телевизиите да не отделят достатъчно ефирно време, за да ги отразят. А и не се сещам за позиция от последните години, която да не е била ясна и категорична, а просто "някаква".
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 28.09.2015 г.
+4
 
 
За съжаление разсъждава много логично.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: