Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иван Портних: Няма да позволя постиженията на града за година и половина да са боксова круша на неуспели политици!
Автор: Екип Varna24.bg 16:42 / 01.10.2015Коментари (7)2470
© Varna24.bg
Иван Портних и Тодор Балабанов, председател на групата на ГЕРБ в досегашния Общински съвет
Иван Портних откри официално днес предизборната си кампания с кратък анализ на направеното дотук и разкриване на част от проектите за евентуалният следващ мандат, предаде репортер на Varna24.bg

"Ще водим изключител но позитивна кампания, защото градът ни се развива динамично и трябва да направим така, че това развитие да има своята устойчивост и в следващите години. Вярвам, че всички се убедиха, че Варна може да се развива с друго темпо. Това ще бъде задачата ни в хода до оставащите до изборите дни - да успеем да разкажем за нашите планове за следващите години.

Знаете, че встъпих в един частичен мандат от две години. За това относително кратко време успяхме да изпълним ангажиментите, които поехме към варненци в голяма степен. Днес по улиците на града ни има нови автобуси, нови тролейбуси, основните пътни артерии вече са изцяло рехабилитирани с подмяна на подземните комуникации, друга голяма част се ремонтират сега. Успяхме да обърнем внимание на зелената система, стартирахме проектите ни в Морската градина и в районите. Обърнахме внимание на спортните бази, емблематичните за Варна Спортна зала и Юнашки салон. Обърнахме внимание на нуждите на младите семейства, решихме изцяло въпроса с местата в детските градини. 

Продължаваме по обновяване и разширяване на детските градини и ясли на територията на Варна. Над 230 детски площадки се изграждат в обхвата на целия град. Редица инвестиции бяха направени и в сферата на образованието. 

Увеличихме средствата, благодарение на оптимизация на общинския бюджет в здравеопазването и социалните дейности, в културата, спорта и образованието. Резултатите ни са видими, смятам, че всеки един от нас вижда, че за последните две години Варна се развива. Остава ни много работа, но сме убедени, че развитието на града ще продължи с още по-усилени темпове, защото уверено влизаме в следващия програмен период и имаме пълна проектна готовност в различни социално-икономически сфери. 

Вече имаме подписан договор за 84 млн. лв. с Регионалното министерство, които ще бъдат насочени в подобряване на градската среда, както и в социалната, културната, образователната инфраструктура в града. Стартирали сме и сме готови с ключови за града проекти като Аспаруховия мост, и пътя за "Златни пясъци". 

Имаме абсолютната убеденост, че този ударен темп, който демонстрирахме в последната година и половина всъщност не само ще продължи, а ще бъде и увеличен, защото успяхме да завъртим колелото, да спасим всичко, което се полагаше на Варна като европейски средства в предния програмен период, успяхме да го надградим това. 

Убедени сме че ПП ГЕРБ ще получи сериозна подкрепа и в Общинския съвет, защото това е изключително важно, за да има ясна отговорност по отношение развитието на града с ясна политическа идентификация без плаващи задкулисни и други видове мнозинства, каквито сме виждали в последните години. Искаме да носим пълната отговорност и за доброто и за лошото. Затова амбицията ни е да постигнем максимален резултат в Общинския съвет, за да можем да реализираме всички проекти и планове, които през последната година и половина сме подготвили. За да гарантираме на Варна един нормален европейски път на развитие. Показахме, че можем и имаме вече задействани механизмите, включително по отношение на работа с държавата и правителството, по отношение на оптимизирането на общинския бюджет и ефективната работа по европейските фондове и програми.

Ние вече кандидатстваме активно директно по различни проекти в Брюксел. Когато можем да носиме пълната политическа отговорност ще бъдем още по-резултатни и ефективни", заяви Портних. 

Той каза още, че основната цел на ГЕРБ Варна през следващия мандат е промяната да стигне до всеки блок, вход и дом.

Според него след 4 години, ако варненци им гласуват доверие, това ще е факт. Целта е градът да е по-атрактивен за инвеститорите, за да се стигне до повишаване на доходите на хората и по-добър живот, допълни кандидат-кметът.

Според него ролята на районните кметства трябва да е много по-висока в управлението на града, защото те са най-близко до жителите на райони и трябва да реагират на поставените въпроси. Портних разкри, че планира създаването на Инспекторат, по модел на софийския, структура, която да бъде с правомощия, обезпечена от гледна точка на човешки ресурси и възможности за ефективен контрол. 

"Това ще даде възможност в близките години да въведем ред в целия град, защото има сфери и области, в които контролните функции на общината са изцяло забравени", допълни Портних.

Относно упрек от страна на конкурент, че "Градът запада украсен и местната управа не е осигурила добри условия за инвестиции", Портних заяви:

"Няма да позволя постиженията на града през последната година и половина да са боксова круша в ръцете на неуспели и провалили се политици. Варна зае своето място и това се вижда и от хората, които не живеят тук. Ние направихме много. Дали сме истинска перспектива за развитието на града, а основният ни опонент всъщност е популизма. Защото общо взето чувам всякакъв сорт обещания, само че много неясни такива. Досега не съм чул нито една конкретна идея, нито една конкретна стъпка. За много от участващите в тази кампания всъщност тя започна много по-отрано. Остава впеча
АНКЕТА:
Избрахте ли за кого ще гласувате вече?

Иван Портних
Кирил Йорданов
Чавдар Трифонов
Данаил Папазов
Костадин Костадинов
Друг

тлението, че тази кампания, участието в изборите, е някакъв лост за печелене на пари. Било чрез контролиране на финансирането на дадена кампания, надявам се да няма купуване на гласове или подобни процеси...Стъпки, които навеждат на една единствена мисъл. Търсене на донори в хода на кампанията и т.н. Досега не съм чул нито една конкретнаполезна за варненци стъпка или предложение за решение от участващите в кампанията".

Относно опонентите, които се очертават като бъдещи общински съветници Портних каза, че е в политиката сравнително отскоро, но средствата които влязоха за тези две години надхвърлят онези, които са влезли в последните 25 години. 

"Добър кмет е този, който след себе си може да покаже това, което е направил как е устойчиво във времето, а не този, който оставя погром. Именно, за да продължи това развитие ние искаме пълната политическа отговорност и цялата технология на управление на града. Това означава мнозинство в общинския съвет, районните кметове, които сме издигнали да победят. За да не зависим от скрити, задкулисни уговорки в съвета", коментира още Иван Портних.

Относно предположението, че в новият Общински съвет ще има над 12 формации и кметът може да бъде блокиран често при вземането на решения Портних каза: "Лошият имидж на Общинския съвет се дължи на това, че в него има професионални съветници, които са с десетилетия вече там и зад които няма ясна политическа отговорност и идентификация, и които формират тези подводни мнозинства. В момента ГЕРБ има 15 съветника от 51 и сме много далече от мнозинство. Затова всички спекулации, че едва ли не контролираме съвета, са излишни, нека си направим простата математика. Целта на кампанията ни е да убедим хората да гласуват, да участват в изборите, защото после, когато варненци не участват и реално не са посочили какъв път на развитие искат занапред, се получава това-влизат формации и физически лица, зад които не стои никой или стоят скрити корпоративни и други интереси". 

Иван Портних каза още, че тепърва ще продължат ремонтите в по-малките улици на Варна, а след приключването на останалите булеварди, където в момента се подменя подземната комуникация, връзката от "Владиславово" до центъра ще бъде бърза и удобна. 

Стана ясно още, че скоро във "Владиславово" ще бъде поставена детска площадка за деца с увреждания, а в следващата година предстои в парка на района да бъде изграден голям детски комплекс. Сериозни инвестиции ще има и в "Аспарухово". Освен 35 млн.лв. за ремонт на моста се очаква около 4 млн.лв. да бъдат вложени в обновяване и модернизиране на парка, предстои и изграждането на нов плувен басейн.



Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако за 2 години направитова, чак не мога да си представя за цял мандат какво ще е... Ще гласувам за теб, кмете!
Aнонимен
на 01.10.2015 г.
0
 
 
Редно е да продължи започнатото като кмет и в още един мандат.
0
 
 
Точно и ясно казано. Думи на истински кмет. Думи на нашия кмет!
Aнонимен
на 01.10.2015 г.
0
 
 
Постигнатото до тук не е малко и ще е жалко да не се даде нов мандат всичко това да продължи. Аз съм с вас г-н Портних
Aнонимен
на 01.10.2015 г.
0
 
 
Човекът показа, че може да работи за града и всички видяхме за година и половина колко много проекти реализира. Успех от мен!
Aнонимен
на 01.10.2015 г.
0
 
 
Точно така, всички искаме това, което започна да продължи.
Aнонимен
на 01.10.2015 г.
+1
 
 
Винаги трябва да се желае още, но и не може да му се отрече за толкова кратки срокове свърши доста работа. Даже повече отколкото за последните 10 години е било вършено във Варна. Мисля, че варненци ще му гласуват доверие.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: