Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Христо Христов: Събарянето на къщи в "Максуда" ще продължи след изборите
Автор: Екип Varna24.bg 12:14 / 06.10.2015Коментари (0)1584
© Varna24.bg
През следващата година ще започне процедура по изграждане на нова сграда за администрацията на район "Младост". Това разкри в интервю за Дарик кандидатът на ГЕРБ за кмет на район "Младост" Христо Христов.

В момента районната администрацията се помещава в жилищен блок, което е изключително неудобно както за гражданите, така и за администрацията, заяви Христов, който управлява "Младост" през отиващия си мандат. 

"Знаем какво готвят на петия етаж...", коментира той.

Обмислят се няколко варианта за нов дом на кметство "Младост", като уверение за изграждането му е дал кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних.

"Младост" е вторият по население варненски район. Регистрираните му жители са около 90 000, като реално населението е над 100 000 души, посочи кандидатът за втори мандат начело на района.

В "Младост" предстои изграждането на два нови парка. Единият ще бъде над детска градина "Делфинче" до кръстовището на булевардите "Република" и "Трети март". Ще е с площ от 22 декара. До седмица ще започне изграждането му. Нов парк ще бъде изграден и край улица "Иван Церов". Площта му ще 33 декара и ще разполага с малък амфитеатър, две игрища и атракции, обяви Христов.

Според кандидата на ГЕРБ за районен кмет, основните проблеми на "Младост" са свързани със сметопочистването, инфраструктурата и детските площадки. Основен приоритет са междублоковите пространства и малките улици, които се нуждаят от ремонт, а малките улици - и от разширяване. Подготвя се специална програма за обособяване на площадки за разделно изхвърляне на едрогабаритни отпадъци. До 15 октомври ще бъдат завършени ремонтите на детските площадки в района.

Като пример за облагородяване Христов посочи проекта "Нашето зелено Трошево", в рамките на който броят на паркоместата ще бъде увеличен над два пъти, без да бъде премахнато нито едно дърво, а зелените площи ще станат по-приветливи. 

В "Максуда" предстои да бъдат съборени 12 незаконни къщи. Това ще стане след изборите, за да не се нагнетява обстановката, обясни Христо Христов. По думите му, съборените по-рано тази година 48 незаконни постройки не са били картонени, а основно изградени с тухли, плочи и цимент.

Предстои връчването на констативните актове за други 147 незаконни къщи в "Максуда". Според кандидат-кмета на "Младост" процедурата до предприемане на събаряне се очаква да приключи до пролетта. Обследват се още няколко микрорайона, където според Христов незаконните постройки също ще са доста.

"Пречат най-вече неправителствените организации, които криворазбират правата на човека в България. Спазването на закона е основно задължения на всяка една администрация. Имам и образованието, имам и волята това да го продължа. Мисля, че с действията си съм доказал, че няма да се спра пред незаконните постройки и ще продължа действам в тази насока докато съборя абсолютно всички незаконни къщи в "Младост", изтъкна Христо Христов.

Правомощията на районните кметове във Варна трябва да бъдат увеличени, като получат възможност за контрол и санкции, както и средства за спешни и неотложни ремонти като улични дупки и повредени тротоари, смята кандидатът на ГЕРБ за кмет на "Младост". Според него някои от останалите кандидати не познават правомощията на районния кмет и обещават неща, свързани с европрограми и изграждане на пътища, които са приоритет на голяма община.

"Чувствам се уверен, защото считам, че за тези 4 години, през които бях кмет на "Младост", успяхме да свършим доста неща, успяхме да подобрим инфраструктурата и градинките. Мисля, че започнахме да се справяме и с незаконното строителство, срещу което дълги години във Варна никой нищо не беше правил. Считам, че за работата си през тези 4 години няма от какво да се срамувам", отбеляза Христов.

Той призна, че е станал член на ГЕРБ преди около половин година: "В тези години видях какво се прави от ГЕРБ и считам, че това е правилният път за развитие на България, не само на Варна".




Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: