Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Кандидат-кмет на "Владиславово" обеща басейн с олимпийски размери в квартала
Автор: Екип Varna24.bg 12:54 / 07.10.2015Коментари (0)1847
© Varna24.bg
Снимката е илюстративна
Да се сформира екип от служители на район "Владислав Варненчик", който да помага на жителите на квартала с информация и попълване на необходимата документация при включване в програмата за саниране на панелните блокове. Такава задача си постави в ефира на Дарик кандидатът за районен кмет от ГЕРБ Николай Костадинов. Според него с по-голяма информираност, както и с организационна помощ от администрацията, живеещите във "Владиславово" и "Кайсиева градина" ще се съгласят да санират блоковете си.

"За жалост нямаше голяма инициативност от страна на жителите на района към програмата на Министерството на регионалното развитие. Едва няколко от общо 600 панелни блокове изразиха желание да се включат. Програмата все още е актуална и има бюджет. Трябва да слезем при хората, да говорим с тях, да им обясним плюсовете и да съдействаме при целия организационен процес. Мисля, че район "Владислав Варненчик" трябва да има екип, който да се занимава с това. 

Няма по-панелен квартал от "Владиславово". Ако кооперациите бъдат санирани, ще се повиши стойността на жилищата и собствениците на апартаменти ще плащат по-малко разходи за издръжкта им. На хората трябва да им се обяснят нещата в детайли. Създаде се една психоза покрай тази програма, като наши опоненти се погрижиха за това. Обясняваха на хората, че едва ли не някой ден ще им се търсят тези средства обратно. Малко сме "Тома Неверни" и когато някой ни предлага нещо, мислим, че ще си го търси обратно. 

Трябва да покажем плюсовете на програмата и няма да има човек, който да остане недоволен от крайния резултат", коментира Костадинов.

Първата стъпка като кмет на района Николай Костадинов ще направи в посока развитие на спорта. Бившият депутат и директор на дирекция "Спорт" в община Варна обеща, че ще бъдат обследвани терените във "Владиславово" и "Кайсиева градина", които са подходящи за изграждането на нови игрища за тенис, футбол, баскетбол и др. спортове.

"Владиславово" е най-младият квартал във Варна и при наличието на толкова млади хора и липсата на игрища, какви условия имаме за спорт? Спортът определено ми е тръпка. Трябва да се изградят още спортни терени. До месец-два ще се реализира и идеята ни басейнът в училище "П. Яворов" да може да се ползва пълноценно - и от учениците, и от гражданите. Направили сме всички необходими стъпки, водили сме разговори с директора на училището басейнът да се ползва съвместно с дирекция "Спорт". Получих съгласието на голяма част от директорите на училища и детски градини, които имат такива съоръжения, да ги ползваме съвместно."

"В училището в "Кайсиева градина" има цяло съкровище - недовършен закрит басейн с олимпийски размери. Догодина или най-късно през 2017 г. район "Владислав Варненчик" ще има басейн с олимпийски размери", обеща кандидатът за районен кмет.

Той не пожела да коментира досегашния кмет на "Владислав Варненчик" Неделчо Михайлов, който е и сред неговите опоненти на изборите на 25 октомври. 

"Моите впечатления са, че музикалната му кариера се развива добре. Нека да оставим хората сами да преценят за кого да гласуват, човек трябва да се отнася с уважение към опонентите си", каза Николай Костадинов.

Бившият депутат и шеф на дирекция "Спорт" обясни още, че през следващата година са заложени средства в общинския бюджет за цялостно преасфалтиране на улиците в "Кайсиева градина", като се очаква до края на 2016 г. кварталът да има изцяло обновена инфраструктура. 

Според Костадинов решението на проблемите с инфраструктурата зависи и от инициативността на районния кмет.

"Когато сте добър екип с голяма община, нещата вървят. Финансово и организационно зависи от Община Варна, но няма как да мине без контрол от страна на районното кметство. Правомощията на районния кмет наистина не са големи - няма как да обещая, че "Владиславово" ще има метро например, но чрез контактите си с общинските съветници и кмета на общината, районният кмет може да решава по-лесно проблемите. Той има административни функции и голяма част от правомощията му са делегирани от кмета на общината. Тоест, ако той има доверие в него, то нещата ще се получат. С повече инициативност от страна на районния кмет могат да се случват промените. Всичко е въпрос на организация и желание", завърши Костадинов.




Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
България и Войната в Украйна
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: