Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Д-р Лидия Маринова: Редовното наблюдение на бременните е задължително
Автор: Екип Varna24.bg 15:01 / 16.10.2015Коментари (1)1172
©
Редовното наблюдение на бременната от гинеколозите в женската консултация е задължително. Това е основополагащо за да се гарантира успешно раждане, без рискове за майката и бебето, както и здравето на детенцето. Това заяви варненският педиатър д-р Лидия Маринова, кандидат на ГЕРБ за общински съветник. Маринова и МГЕРБ-Варна организираха "Училище за родители", което премина при невероятно голям интерес и бе посетено от много бременни дами и съпрузите им. 

Д-р Маринова коментира, че масовото секцио, което бъдещите майки често предпочитат, без да има медицински показатели за такъв тип раждане, би могло да доведе до по-лоши адаптационни възможности на новороденото бебе. По време на лекцията педиатърът, който има над 30-годишен стаж, апелира към майките и татковците да не се доверяват напълно на информацията, която черпят от интернет. И им даде ценни съвети за подготовката за посрещането на новороденето, както и за отглеждането му в кърмаческия период. 

Кандидатът на ГЕРБ за общински съветник посочи, че в момента у нас се очертава тенденция за това първото раждане да е, когато жената вече е навършила или прехвърлила 30 г. С оглед на това тя посъветва дамите в никакъв случай да не пренебрегват генетичните изследвания.

"Особено когато майката и бащата вече са навършили 40 г., има риск от проява на генетични заболявания и аномалии при бебето. Най-често се проявява Синдромът на Даун", каза д-р Маринова. Тя добави, че добрият, навременен ехографски контрол би предотвратил раждането на бебе с генетично заболяване. 

Бременните жени, които присъстваха на училището за родители, проявиха интерес на какви храни трябва да наблягат, за да си подсигурят пълноценно хранене по време на бременността. Маринова им обясни, че продуктите, които консумират, трябва да бъдат богати на повече витамини от естествен произход, както и че трябва да наблягат на млечните продукти, пилешко, риба, но в никакъв случай на тлъсти меса. Алкохолът и цигарите са табу, акцентира педиатърът. "Особено опасен е никотинът, който рефлектира пагубно при формирането на белия дроб на бебето", каза д-р Маринова. 

Кандидатът за общински съветник бе категоричен, че младите майки трябва да бъдат мотивирани да кърмят, освен в случаите, когато имат проблеми и залагат на адаптирани млека. "Коластрата, първото майчино мляко, е изключително богато на важни ензими - имуноглобулини. Кърмата отговаря напълно на нуждите на бебето от белтъци, мазнини и захар, докато кравето мляко съдържа три пъти повече белтъци, които са трудносмилаеми от детското стомахче. Майчиното мляко съдържа важни ензими, които улесняват храносмилането на бебето. При кърменето се създава особен психоемоционален контакт между майката и бебето, докато биберонът го откъсва от нея. 

Медицината е установила, че кърмещите дами по-рядко боледуват от рак на гърдата", коментира д-р Лидия Маринова. Тя изрази позиция, че не споделя внесената от чужбина тенденция бебето да пие малко вода. 

Маринова даде съвети на бъдещите родители относно схемата на захранване на бебето, като изтъкна кои храни и в какъв етап от развитието на децата трябва да бъдат включени в менюто. Ценни съвети за това как бебето да бъде предпазено, за да не погълне чуждо тяло, както и за това как да бъдат избегнати температурни гърчове по време на болест, даде педиатърът. Д-р Лидия Маринова отговори още на въпроси за вредните храни по време на бременност, борбата с коликите при кърмачетата и стимулирането апетита на детето.

По време на срещата бъдещите майки получиха образователни материали, в които могат да прочетат коя е най-подходящата схема за захранване на детето, кои са задължителните ваксини, които педиатърът е длъжен на постави до навършване на 2-годишна възраст,както и каква е схемата за реда на никнене на млечните зъби.



Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.10.2015 г.
0
 
 
Някои бъдещи родители имат нужда от образоване!! Хубаво е да се измисли нещо и за ромското население/
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: