Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Иван Портних: За следващата година сме осигурили финансиране за проекти на стойност над 200 млн. лв.
Автор: Екип Varna24.bg 11:54 / 20.10.2015Коментари (9)2979
©
През следващата година стартира работата по проекти на стойност над 200 млн. лв., за които вече е осигурено финансиране. Това освобождава ресурс от общинския бюджет, за да инвестираме още повече средства в развитието на образованието, здравеопазването, социалните дейности, културата. Това коментира Иван Портних, кандидат на ГЕРБ за кмет на Варна на среща с представители на КТ "Подкрепа", за която специално пристигна в морската столица и президентът на синдиката Димитър Манолов.

Силно мотивирани сме да развием съвместната си дейност, информира Портних и благодари на синдикалната структура във Варна и на нейния председател Васил Василев за коректния диалог. "При встъпването ми в длъжност като кмет на общината наследих много проблеми, трупани с десетилетия. Впрегнахме сили да реанимираме европейските проекти, чрез които успяхме да привлечем за Варна повече от 300 млн. лв. Имаме пълна проектна готовност да надградим постигнатото, така че през следващия мандат да вложим повече време и ресурс за развитието на сфери, на които сме били длъжници досега", обясни Иван Портних.

В отговор на поставените въпроси той изтъкна, че изграждането на пешеходния ринг продължава в района от Севастопол до Морската градина и по улиците "Преслав" и "Сан Стефано". "Туристическият маршрут, който ще обновим изцяло, ще открие нови перспективи пред обектите с историческо и културно значение", отчете кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна. Той постави акцент и върху предстоящите инвестиции в сферата на образованието, като уточни, че се предвиждат не само ремонт и поддръжка на съществуващия сграден фонд, но и строителство на нови училища.

"Ще направим всичко възможно в рамките на година да изградим пожароизвестителни инсталации и видеонаблюдение в училищата. Работим за обезопасяване и на районите около учебните заведения", допълни Иван Портних. Той отчете, че детските градини остават негов приоритет - проблемът с недостига на места вече е решен, но предстои обновяване на сградния фонд и строителство на нови градини.

По повод поставените въпроси за качеството на сметосъбирането в града кандидатът за кмет разясни, че предстои подписването на нови концесионни договори, които ще изискват на практика нови сметоизвозващи машини, нови съдове за боклук, увеличена кратност на сметосъбирането, както и допълнителни услуги като миене на улиците. "Досега действащите договори са били за 15 години, затова, колкото и глоби да сме наложили на фирмите, те няма как да отговорят на новите критерии, които са резултат от развитието на града през този дълъг период от време. Новите договори ще бъдат за 4 години и ще предлагат повече лостове за стриктен контрол и санкции", обясни Иван Портних.

Той бе категоричен, че и занапред общинските лечебни заведения ще получават подкрепа от общината. "Варна е единственият град на територията на България, където във всички училища и градини е осигурена медицинска грижа за децата", отчете д-р Лидия Маринова, кандидат за общински съветник от листата на ГЕРБ. На въпрос за денталната медицина в учебните заведения тя обясни в качеството си на зам.-кмет по здравеопазването, че идеята е трудно изпълнима, тъй като изисква солидно финансиране, а проучване е показало, че денталните лекари нямат интерес към подобна възможност, тъй като частните практики им носят по-високи доходи. "Община Варна обаче финансира няколко профилактични програми, насочени към децата, включително и за дентално здраве", уточни д-р Маринова.

Обсъдени бяха и системата на делегираните бюджети в сферата на образованието, общинската подкрепа за културните институции, предприетите мерки за спасяване на емблематични сгради във Варна. Иван Портних получи висока оценка за инициативата си да обяви международен конкурс за идеен проект на нова сграда на регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна.

"Заедно търсим решения за промяна в положителна посока, което ни прави естествени съюзници", заключи президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.



Още по темата: общо новини по темата: 294
25.02.2016 »
25.02.2016 »
24.01.2016 »
14.12.2015 »
28.11.2015 »
26.11.2015 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.10.2015 г.
0
 
 
Медицински сестри винаги е имало в училищата и детските градини. Само във Варна имаше назначени 40 лекари, които обслужваха училище и детски градини, 1- 2, в близост до училището. ТОВА ГО НАПРАВИ КИРИЛ ЙОРДАНОВ!!! Администрацията на Портних я почти унищожи!
0
 
 
Аз не гласувам за партия а за ли4ност.За съжаление пове4ето българи гласуват за партия.До сега никои друг кмет не е направил ни6то за Варна.Независимо от коя партия е.Така,4е да спрем с глупавите коментари,моля ви.Пари се отпускат само на сериозните хора.На некадърниците никои ни6то не дава.Много си ни е добър кмета.Пожелавам му успех на изборите.
0
 
 
Това с медицинските лица по детските градини беше едно от хубавите неща на социалистическото време. А и реално погледнато, трябва да има такива.
0
 
 
и както са осигурени 200 милн. ако не спечелите вие ще саботирате финансирането при следващите за да видим че те не се справят и след още 4г. като дойдете пак на власт ще се опитате да отключите отново средствата като тогава тия вторите загубилите изборите от вас те пък ще почнат да ви саботират и ей така се движим като охлюви в сравнение с напредъка на другите държави щото политическото мото в България е : Ако няма как да открадна за къв чеп да осигурявам пари ... ей това сте всичките гадни паразити
0
 
 
Не знаех, че Варна е единственият град , където са осигурени мед.лица за детските градини и училищата! Заслужава си човекът още един мандат при това пълен!
Aнонимен
на 20.10.2015 г.
0
 
 
Всички виждаме какво се прави във Варна, кмете и сме много тези които смятаме че заслужаваш втори мандат
0
 
 
Проблема с недостига на места в градините вече е решен,е ти си изключително нагъл да кажеш нещо подобно.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: