Спартак още 3 мача без публика, губи служебно от Балкан

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:40 / 29.10.2015
481
ЗС на БФС (Варна) удари жестока тесла на футболния Спартак с решенията си за мача с Балкан от "А" областна група в село Аспарухово. Както е известно, двубоят бе прекратен в 72-рата минута при 4:0 за варненския тим, след като техните фенове нахлуха на терена и отидоха в далечния сектор на трибуните, където се сбиха с местните. 

Вчера Дисциплинарната и Спортно-техническата комисия на ЗС на БФС присъдиха служебна победа с 3:0 на Балкан, лишиха Спартак от домакинство за 4 срещи и му наложиха глоба от 950 лева. Балкан е лишен от домакинство за един мач и глобен с 250 лева. Наказанията подлежат на обжалване в едноседмичен срок.

"Решението е взето според точки от наредбата, след като от докладите на длъжностните лица и полицията в село Аспарухово става ясно, че публиката на Спартак е виновна за прекратяването на двубоя. Феновете на варненския отбор може и да са били провокирани, но с действията си след това са принудили съдията да вземе единственото правилно решение - да прекрати мача", заяви за "Народно дело" секретарят на ЗС на БФС Пламен Хаджийски.

Спартаклии вече изтърпяха един мач от наказанието си за лишаване от домакинство - срещу Балчик за купата на аматьорската лига. Те трябва да приемат извън Варна Черноморец (Чернево) и Бозвелийско, съответно в VIII и X кръг на "А областна група тази есен, както и Тополи в XIV кръг напролет.

Това обаче може да претърпи промяна, ако от Спартак обжалват санкциите пред Апелативната комисия. При положение че го направят и спечелят, наказанията им за лишаване от домакинство и глобата могат да бъдат намалени, но служебният резултат при всяко положение остава в сила.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).