Спартаклии имат шанс да зимуват на върха

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:14 / 30.10.2015
603
След решенията за скандала на двубоя в село Аспарухово Спартак остава на шест точки от лидера Провадия в "А" областна група. Варненци са на трето място с 15 точки, докато провадийци са с пълен актив от 21. Втори е Белослав с 19.

Подопечните на Димитър Пантев обаче може да намалят изоставането от върха, тъй като имат един мач по-малко - гостуване на Атлетик в Провадия, което ще се изиграе след края на есенния полусезон. Възможно е дори спартаклии да зимуват на върха, ако спечелят и преките си срещи с първите два в класирането.

Междувременно, въпреки че бяха без четирима основни футболисти, юношите старша възраст на Спартак 1918 победиха лидера Калиакра с 2:0 в среща от осмия кръг на зона Варна на стадион "Спартак". Така варненци свалиха каварненци от върха и там се изкачи Светкавица.

"Треньорът Иван Найденов извади Милен Бабаджанов и Лоренцо от групата, тъй като не дойдоха на две тренировки. Отделно имахме по един болен и контузен. Момчетата обаче изиграха силно първо полувреме, в което решиха всичко. В пети мач поред се разписа Георги Бербенков (20), а Владо Георгиев удвои в 35-ата минута", заяви за "Народно дело" членът на УС на спартаклии Пламен Михов.

Варненският тим продължава да е трети в класирането с 15 точки (14:3). Първи е Светкавица с 18, а втори - Калиакра, с 16 (19:5).

Въпреки теслата за прекратения мач в село Аспарухово, ФК Спартак още има реални шансове за първото място след есенния полусезон.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).