Ръгбистите на Варна громят с 84:7, ще се борят за медали

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:28 / 02.11.2015
410
Ръгбистите на Варна отнесоха Ботев (Бургас) с 84:7 (64:7) на игрище "Локомотив" и се класираха за плейофите в държавното първенство.

"Над всички бяха Борис Николов, Волен Радушев, Николай Желев и капитанът Светльо Савов, които вкараха по-голямата част от есетата, допълнителните и наказателни удари. Съперникът има за треньор англичанин, но на този етап ние сме с много над него. Трябваше да ги победим с 5 гола, за да сме втори в групата ни след Янтра, но ние го направихме много по-убедително", заяви за "Народно дело" президентът на варненския клуб Иван Иванов.

Варненци ще спорят за медали напролет с Балкански котки (Берковица), Миньор (Перник) и Янтра.

"Трима национали от нашите играят за Берковица, а други четирима - за Перник. Затова този сезон разчитаме на юношите старша възраст, но имаме талантливи момчета и съм убеден, че ще се представим на ниво в четворката. Най-важното бе да се класираме за плейофите, защото Варна прави 50 години ръгби в България и ние от много силен отбор, от шампиони, станахме донори на Перник и на Берковица. Най-силните ни състезатели играят там, защото нашите условия, които им предлагаме, не са добри. Нямаме терен, където да играем и да тренираме. Аз мога само да благодаря на всички състезатели, които се отзоваха. 

Благодаря и на помощта, която ми оказват Констанца и Мангалия, за да можем да запушим дупката, която се отвори с болестта на треньора ни Пламен Киров. Всъщност сме на себеходна треньорска дейност", допълни Иванов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 6
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).