Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
БФС за скандалния мач Локо - Черно море: Не е манипулиран
Автор: Екип Varna24.bg 15:00 / 02.11.2015Коментари (0)1766
© Varna24.bg
Българският футболен съюз се зае със скандалния мач между юношите Локомотив (Пловдив) - Черно море (1:5) от Елитната група до 19 години. Двубоят в събота на "Лаута" беше белязан от спорното, дори странно поведение на съдията Ивелин Рашев от Стара Загора. Младият рефер прикова вниманието заради трите отсъдени несъществуваши дузпи - една за гостите от Варна и две за "смърфовете".

Цялото съобщение от БФС:

Поради обществения интерес, породен от публикации в националните медии за двубоя между отборите на "Локомотив" (Пловдив) U19 и "Черно море" U19, с които се изразяват съмнения за манипулация на крайния резултат чрез решенията на главния съдия на срещата, Българският футболен съюз осъществи обстойна проверка.

Поискани и получени бяха официални становища на двата клуба (от страна на "Черно море" становище бе изпратено от старши-треньора Тодор Каменов), които подробно обясняват случилото се по време на мача на спортен комплекс "Локомотив" на 30.10.2015 г. в град Пловдив.

Запознати сме в детайли с доклада на делегата и съдийски наблюдател на срещата Донка Желева-Терзиева, както и с допълнително становище от нейна страна относно представянето на съдиите във въпросния мач. Случаят бе разгледан и от Съдийската комисия, която се запозна с изнесените в медиите видеоматериали и доклада на делегата на срещата относно представянето на главния рефер Ивелин Рашев и неговите помощници Антон Тончев и Красимир Енев. СК при БФС констатира, че липсва подадена жалба от Съдийска естество по цитираната среща. На посочените основания СК има правомощия да се произнесе по случая на основание доклада на съдийския наблюдател на срещата.

На основание на изложеното СК при БФС взе следното решение:

Събраните доказателства дават основание да се приеме, че са допуснати нарушения на Правилата на футболната игра, които са отразени в доклада на съдийския наблюдател на срещата, което дава основание за предприемане на мерки предвидени в Правилника за футболното съдийство. СК ще приложи посочения правилник съобразно доклада на съдийския наблюдател.

Конкретните мерки ще бъдат взети на редовно заседание на СК, до чието провеждане се спират съдийските права на съдията Ивелин Рашев. СК при БФС изразява увереност относно работата на назначените на футболните срещи съдийски наблюдатели, които са основание за адекватни мерки от страна на комисията.

В резултат на проведената проверка и събраната информация Българският футболен съюз категорично отхвърля тиражираните информации за манипулативно съдийство на Ивелин Рашев и неговите помощници с цел постигане на резултат в полза на един от двата отбора. Със случилото се в срещата, детайлно е запознат и офицерът по сигурността към Българският футболен съюз Марио Костурков.

Държим да съобщим също така, че за въпросната среща "Локомотив" (Пд) U19 - "Черно море" U19 не е постъпил сигнал за разследване от компетентните органи за борба с манипулирането на футболни срещи на УЕФА. В тази връзка трябва да подчертаем, че броят на разследвани мачове от компетентните органи на УЕФА в сравнение с последните два сезона значително е намалял, стигайки почти до нулеви стойности. През сезон 2013-14 са получени сигнали за 48 мача, през 2014-15 сигналите са 9, а от началото на настоящият сезон се разследва само един двубой.

Отдел "Връзки с обществеността и медии"


Още по темата: общо новини по темата: 153
04.11.2016
28.10.2016
26.10.2016
24.10.2016
18.10.2016
17.10.2016
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: