Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Черно море не трябва да пипа Никола Спасов
Автор: Екип Varna24.bg 12:37 / 05.11.2015Коментари (1)871
© Varna24.bg
Хората казват, че само глупак повтаря една и съща грешка два пъти. Това е много актуално към днешна дата, след като във Варна се породи някакво недоверие към треньора на "Черно море" Никола Спасов. Варненци записаха няколко слаби резултата, гарнирани с неубедителна игра, и веднага феновете скочиха срещу наставника. И понеже стана въпрос за грешки и тяхното повтаряне, в момента топката е в полето на собствениците на клуба.

За толкова години във футбола собствениците на варненци от ТИМ са показали всичко друго, но не и че им липсва интелект. По-интересно е откъде се появиха тези настроения срещу Никола Спасов. Във Варна много бързо забравиха къде бяха преди повторното идване на треньора си. Опитният специалист успя да вдигне отбора на крака и да направи онзи незабравим поход в турнира за Купата на България през миналия сезон. Благодарение на Спасов тимът спечели купата и суперкупата и се завърна в европейските турнири, където не беше никак далеч от това да вземе поне една победа. Освен това варненци бяха много близо и до участие в първата шестица на плейофите на "А" група, където не им стигнаха няколко точки да поднесат изненадата.

В интерес на истината първият период на Никола Спасов прилича много и на този в момента. Специалистът беше в екипа на Велизар Попов, но пое треньорския мостик след уволнението на по-младия си колега. Спасов определено направи от варненци много неудобен тим, който постоянно създаваше проблеми на лидерите в класирането. Не бива да се пропуска, че при първия му период във Варна отборът игра финал за Купата на България през 2006 г. (загубен от ЦСКА с 1:3) и грабна бронзовите медали.

"Черно море" имаше и паметни мачове в европейските турнири, след като беше на няколко минути от това да отстрани "Щутгарт" от турнира за Купата на УЕФА. През 2009 г. обаче дойде и раздялата със Спасов, която изглеждаше като гръм от ясно небе. Тимът отпадна от ПСВ Айндховен в Лига Европа след две поражения от много по-класните холандци, а малко след това започна и сезонът в "А" група. Спасов беше освободен след петия кръг, когато балансът на тима му беше 2 победи, 1 равен и 2 загуби. Варненци бяха победили на собствен терен "Сливен" и "Ботев" 4:0 и 3:0, но загубиха като гости на "Черноморец" 1:2 и "Локомотив" (Пд) 0:1. Уволнението за наставника пък дойде след нулевото реми като гост на "Берое" на 13 септември. 2 дни по-късно Кольо Мастиката беше изгонен от "Тича" с мотива слаби резултати.

В следващите години "Черно море" не спря да се лута в средата на таблицата, без да направи нищо запомнящо се в "А" група, а най-странното беше, че едно влизане в първата половина на плейофите беше прието като грандиозен успех на фона на всички останали неща, постигнати преди години.

Към днешна дата "Черно море" може и да не е сред най-убедителните отбори, но едва ли точно във Варна се тюхкат от това. Поне на този етап на "Тича" преследване на челните позиции и бързите успехи не изглеждат като основните приоритети. Стъпка по стъпка от ръководството направиха всичко нужно да започнат строежа на нов стадион, така че това е целта, която ги вълнува. На феновете обаче трябва да е ясно, че с Никола Спасов начело или без него "Черно море" няма как да е претендент за нещо по-сериозно поне в момента. За варненци е успех, че със селекцията им, която е за около 2,50 лв., са конкурентни на отбори, които хвърлиха доста повече средства.

Все пак Спасов привлече футболист като Андреас Васев, който допреди няколко месеца се подвизаваше във "В" група с "Дунав" (Русе), а той се оказа сред най-добрите в състава му. Чужденците като Клок, Курьор и т.н. също пристигнаха във Варна без пари и са сред тези, които правят най-сериозно впечатление. Срещу името на Спасов стои и трансферният удар с Мехди Бурабия, който определено не правеше сериозно впечатление с екипа на "Локомотив" (Пд) предния сезон, но в момента е сред най-важните играчи във Варна.

Сега най-грешното решение от всички ще бъде ново абсурдно уволнение на Никола Спасов въпреки всичко. "Черно море" може и да не играе най-добрия или атрактивен футбол в "А" група, но и една загуба от "Берое" едва ли може да бъде достатъчен мотив във Варна да свалят доверието от треньора си, който им донесе две купи.

Симеон Кичуков, "7 дни спорт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Двама-трима "фена" вдигат шум заради един загубен мач. Но е наистина смешно, Никола Спасов направи много за моряците и още много ще направи. Много народ бързаше да ги отпише , но какво стана? Накрая Суперкупата си дойде във Варна.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: