Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Непостоянните "моряци" срещу пременените "канарчета" се срещат на "Тича"
Автор: Екип Varna24.bg 09:34 / 22.11.2015Коментари (5)1061
© Varna24.bg
Дошло ли е времето Черно море да изиграе два поредни силни мача през този сезон? Това е въпросът, който си задават всички на "Тича" преди домакинството на Ботев. 

От началото на кампанията линията на представяне на "моряците" е като вълните в самото море - нагоре и надолу, повтарящи се в точна периодичност. И това не дава мира на наставника Никола Спасов. Треньорът неведнъж вече отчете, че липсата на стабилност в изявите е най-големият проблем пред отбора. Лъкатушенето държи Черно море по-близо до средата на таблицата, отколкото до призовата четворка, и ако продължи и занапред, този процес ще се задълбочава, пише "Тема спорт".

Срещата с Ботев е добра възможност това непостоянство да бъде разбито и да даде тласък на "моряците" за по-сигурни изяви оттук насетне. Стига по време на паузата в първенството треньорът да е намерил решение на проблема, който очевидно е в главите на футболистите. През този сезон Черно море няма две поредни победи в А група. А това придава на срещата с "канарчетата" изключително важно значение от психологическа гледна точка. Най-малкото, за да бъде разчупен стереотипът.

Една от причините за непостоянството на тима се корени в другия психологически проблем, на който Никола Спасов търси решение през настоящата кампания. А дали го е намерил, отново ще разберем днес срещу Ботев. Става въпрос за това, че футболистите играят слабо, когато не са поставени под напрежение, когато ножът не е опрял до кокала, както се казва. Доказателство са изминалите двубои.

Досега Черно море изигра най-добрите си мачове, когато бе опрян до стената. Първо взе Суперкупата на България като извинение пред феновете си за лошия старт на шампионата. След това последваха две много слаби гостувания от чисто футболна гледна точка на Ботев и Литекс, напрежението отново ескалира и моряците изиграха силен мач на "Лудогорец Арена", между който бяха взети победи от Пирин и Славия у дома. За да дойдат двете поредни поражения от Левски и Берое, след които климатът бе нормализиран с категоричното 4:0 в Монтана.

Именно заради последната победа на "Огоста" Черно море посреща Ботев в доста ведро настроение, което заради наложените стандарти си е сериозен повод за притеснение. Досега в такива моменти през сезона моряците се губеха в границата между увереност и самоувереност. Това пък водеше след себе си до липсата на достатъчно мотивация, която ескалираше в апатия. Дали сега отново ще бъде така, или "моряците" са си научили урока? Въпросите, чиито отговори трябва да даде днешната среща, стават много.

Очаква се днес треньорът на Черно море Никола Спасов да спази максимата, че когато отборът върви, съставът не се пипа, и да заложи на същите футболисти, които разбиха Монтана в миналия кръг. Въпросителна та е само дали защитникът Жиньо, който през седмицата се оплака от болки в адукторите, е напълно готов за игра. Ако бъде преценено, че няма да се рискува с пускането му сред титулярите, неговото място ще заеме Стефан Станчев.

Атаката отново ще бъде водена от Матиас Курьор, който се представи добре на тази позиция и в контролата с румънския Виторул преди седмица. Националът на Мартиника е голмайстор на моряците през този сезон с 5 попадения и в момента изглежда като най-адекватния вариант за върха на нападението. Много се залага и на партньорството му с друг преквалифициран в последно време играч - Педро Еуженио. Португалският десен бек бе използван като ляво крило в отминалите два мача, а този ход на Никола Спасов до момента се оказва повече от успешен. Еуженио залепна на поста, показа, че играта в предни позиции му се нрави, и се отчете с два гола.

Старши треньорът на Ботев Николай Костов пък ще дебютира официално начело на "канарчетата". Той заяви, че резултатът от мача на "Тича" не е приоритетен за него. По думите му по-важна е играта, която все още не е това, което иска да вижда. 

Мариян Огнянов пък почти сигурно ще излезе като титуляр в двубоя. Халфът беше върнат в тима след напускането на бившия вече треньор Шиляк и идването на Николай Костов. На него ще се разчита много заедно с Лъчезар Балтанов да връзват играта на отбора в средата на терена. Очаква се младежкият национал Милен Гамаков, който пропусна една тренировка заради травма, да остане резерва. В атака Ботев ще разчита на Грегъри Нелсън и Рахави Кифуети.

Мачът започва в 14:00 часа и ще бъде излъчван пряко от Диема спорт 2.


Още по темата: общо новини по темата: 22
24.11.2015
22.11.2015
22.11.2015
22.11.2015
22.11.2015
21.11.2015
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Направете хикс,и ние ще сме доволни. :-)
+5
 
 
Заглавието за Ботев-Пд, а коментара 90% за Черно море?!?!?
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 22.11.2015 г.
+5
 
 
Една тактически грамотна игра и едната точка ще са добро начало за възвръщане тонуса и духа в отбора. Мерлузите са пренавите да си върнат за загубата в Пловдив, но всичко ще се реши на терена.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: