Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
България домакин на ATP турнир
Автор: Екип Varna24.bg 11:02 / 02.12.2015Коментари (0)870
©
Първият в историята турнир от календара на АТР Tour, който ще се проведе на територията на България, ще бъде предаван на 5 континента и ще бъде достъпен за половин милиард души. Това обяви Ерхан Орал, турнирен директор на Garanti Koza Sofia Open. Надпреварата ще се проведе с периода 30.01 - 07.02 догодина, а дом на събитията ще бъде столичната многофункционална зала "Арена Армеец София".

По повод организирането на първия турнир в София днес бе проведена пресконференция, на която освен турнирният директор Орал присъстваха спортният министър Красен Кралев, вицепрезидентът на БФ Тенис Рангел Марков и членът на Борда на директорите на Garanti Koza Серхан Байкал.

Министър Кралев изрази надеждите си, че участие в турнира ще вземе най-добрият български тенисист Григор Димитров. "Видяхте колко много го обичат феновете на тениса в България. Ще бъде страхотно, ако Гришо участва в надпреварата и се състезава пред родна публика. Не се съмнявам, че залата ще бъде пълна за неговите двубои", коментира Кралев.

Билетите за турнира ще бъдат пуснати в продажба днес и ще бъдат достъпни на сайта eventim.bg. Цените на пропуските ще бъдат от 10 до 80 лева, като организаторите са направили специални отстъпки. Децата до 7-годишна възраст ще влизат безплатно, а тези от 7 до 14 години ще заплащат 50% от стойността на билета. "Надявам се в София да видим много млади привърженици на тениса", пожела си турнирният директор Ерхан Орал.

Ето какво казаха всички участници в пресконференцията по време на срещата с медиите, която бе проведена в столичния хотел Novotel Sofia.

Красен Кралев, министър на младежта и спорта на Република България: 

"Много съм щастлив, че стигнахме до тук. Наистина много работихме, за да спечелим този турнир. Горди сме, че България за първи път ще бъде домакин на турнир, който е част от веригата на АТР Тур. Всичко това го правим с ясното съзнание, че тенисът е един от спортовете, който ангажира най-много хора, от 5- до 70-годишни. Има огромен интерес към практикуването на този спорт. Освен това имаме много успешни състезатели, не е само Григор Димитров, който е най-успешният български тенисист, но имаме също така Адриан Андреев, който е огромен талант. С Garanti Koza работим доста сериозно и по проекта за създаването на Тенис център в София. Разглеждаме нашето сътрудничество в дългосрочен план. Искам да им благодаря, че положиха толкова усилия да докарат елита на световния тенис в България. Надяваме се и на участие на Григор Димитров, видяхте колко много го обича българската публика. Той беше приет страхотно само преди няколко дни (бел.ред.- на демонстративния двубой срещу Гаел Монфис), но сега в състезателна обстановка ще бъде съвсем друго. Очакванията ни са много големи и се надяваме това да бъде един постоянен наш ангажимент и отговорност да организираме подобни турнири съвместно с нашите партньори от Garanti Koza".

Серхан Байкал, член на борда на директорите на Garanti Koza: 

"Както обещах миналата година по време на Garanti Koza Турнира на шампионките, ще окажем нашата подкрепа към АТР турнира в София, ставайки основен спонсор на надпреварата. Както добре знаете, организираме WTA Istanbul Cup турнир от 2005 г. като в Турция приветствахме част от най-добрите състезателки в света. Тази година за първи път организирахме и АТР турнир Istanbul Open, който се проведе на построената по-рано през годината Garanti Koza Arena. В този турнир посрещнахме легендарен играч като Роджър Федерер. Той беше поставен под №1 и стана шампион в турнира. Турнирът привлече вниманието на много хора както в Истанбул, така и по целия свят. Сигурен съм, че същото ще се случи и с надпреварата в София. Нашата мисия е да бъдем пионер както в строителния бизнес, така и в социално отговорните проекти във всяка една страна, където Garanti Koza е представена. София е много важен град за нас. Ще продължим да инвестираме в тениса, който е много обичан спорт от хората в София. Ще продължим да подкрепяме тениса чрез нашето много престижно партньорство с българската тенис федерация. Ние сме горди, че ставаме основен спонсор на този прекрасен турнир. Слагайки своя печат върху света на тениса чрез Garanti Koza Sofia Open бих искал да благодаря на всеки, който под някаква форма помогна това нещо да се случи. Тенисът е страст. Надявам се, че българската публика ще се наслади на турнира и ще преживее тази страст с висококачествен тенис".

Рангел Марков, вицепрезидент на БФ Тенис: 

"Няма спор, че Garanti Koza Sofia Open 2016 е най-значимото тенис събитие, което е правено за мъжкия тенис в България. От името на БФ Тенис искам да изкажа огромната си благодарност към спортното министерство, лично на министър Красен Кралев, както и на основния спонсор на турнира Garanti Koza за подкрепата, без която това тенис събитие няма как да бъде проведено. След Турнира на шампионките, който в продължение на 3 години се провеждаше в София при отлична организация, сега е ред това да се случи и с мъжкия тенис. Надявам се голяма част от класните играчи да пристигнат тук. Организацията вече върви с пълна сила, така че нека да си пожелаем успех".

Ерхан Орал, турнирен директор на Garanti Koza Sofia Open:
"Много е важно за София, че турнирът ще се случи точно тук. Специални благодарности на спортното министерство и лично на министър Кралев, както и на основния спонсор Garanti Koza за подкрепата, която оказват. Ще ви дам няколко подробности за турнира. Както знаете, има 39 на брой АТР 250 турнира в целия свят, ние сме горди, че успяхме да доведем един от тях тук, в София. Относно самият турнир - ще започнем с квалификации (на 30 и 31 януари 2016 г.), в които ще се включат 16 тенисисти. Полуфиналите и финалите ще бъдат в събота и неделя. Много е важно да кажем и няколко думи за билетите, които влизат в продажба от утре в 17:00 часа. Цената на билетите ще бъде от 10 до 80 лева, като те ще се продават на сайта eventim.bg. Децата до 7 години ще влизат безплатно, без право на седящо място. Децата от 7 до 14 години ще влизат с 50% отстъпка от цената на билета, така че очаквам много млади фенове на спорта да дойдат в "Арена Армеец". Жребият за основната схема ще бъде изтеглен на 30 януари в 11:00 часа. Жребият за турнира на двойки ще бъде в 14:00 часа на същия ден. Преговаряме с Маркос Багдатис, Фелисиано Лопес, Гийермо-Гарсия Лопес и други играчи. Като цяло обаче е рано да говорим за имена, 6 седмици преди турнира ще започнем да обявяваме имената на участниците. Garanti Koza Sofia Open ще бъде предаван на 5 континента, имаме потвърждение, че около половин милиард души ще имат възможност да го гледат".


Още по темата: общо новини по темата: 35
09.02.2016
08.02.2016
07.02.2016
06.02.2016
05.02.2016
04.02.2016
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: