Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Домусчиев: Лудогорец може да се откаже от участие в първенството!
Автор: Екип Varna24.bg 13:39 / 13.12.2015Коментари (4)1697
© Bulphoto
Невиждан от 1996 г. прецедент се разигра вчера по време на дербито Левски - Литекс. По заповед на Гриша Ганчев - Стойчо Стоилов извади отбора, който водеше с 1:0 с човек по-малко. Чашата преля след скандалното решение на съдията Йорданов да извади втори червен картон на "оранжевите" и да отсъди дузпа в полза на "сините".

По този повод потърсихме собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев

- Г-н Домусчиев, как ще коментирате вчерашните събития на стадион "Георги Аспарухов"?

- На първо място мога да кажа, че за мен съдийството бе престъпно! Това е един съдия, с когото винаги сме имали проблеми, когато сме играли срещу софийски отбори, визирам ЦСКА и Левски.

Не знам дали се касае за селски манталитет, но винаги ги е подпирал. Явно става дума за слагачество. По време на мача се видя, че съдията има двоен стандарт и се учудвам защо "Левски" се радваха толкова много след края на срещата. По този начин ли искат да станат шампиони?

Категорично Стойчо Стоилов е прав в коментарите си, че имаше двоен стандарт, включително и, че имаше нарушение срещу вратаря на "Литекс", преди да се даде дузпата срещу отбора.

Такива неща опорочават футбола. Това не е пътят, по който един отбор иска да става шампион и да разчита на подобни неща.

- Защо толкова остро нападате съдията Йорданов? Той ли е най-големият грешник?

- За този съдия ние отдавна сме пуснали писмо до БФС, че не искаме да свири мачове на Лудогорец. Категорично този съдия винаги е подпирал определени тимове - ЦСКА и "Левски". Съдийството е скандално, но и начинът, по който Левски спечелиха този мач също е скандален и не им прави чест.

Това едва ли ще е единственият прецедент оттук до края на първенството свързан с Левски.

- Правилно ли Гриша Ганчев извади отбора?

- За мен не беше правилно Литекс да извади отбора. Това не трябваше да го правят, но явно нервите им не издържаха. Не знам аз в такава ситуация как бих реагирал, ако гледах мач на "Лудогорец" и по същия начин се отнасят с нас!

- Трябва ли Ганчев да излезе публично и да обясни защо развали празника от дербито?

- Вижте, не мога да преценя дали Гриша Ганчев трябва или не трябва да обяснява, ако той е извадил отбора и тъй като този инцидент е доста сериозен, и той трябва да си каже мнението.Но смятам, че Стойчо Стоилов каза съвсем ясно позицията на Литекс. Друг е въпросът, че аз не одобрявам, че такова нещо трябваше да се случи, защото смятам, че Литекс и с 9 човека пак щяха да бият Левски.

- Ще гони ли Лудогорец на всяка цена пета поредна шампионска титла?

- Не. Ние най-вероятно може въобще да се откажем да играем в първенството, ако такива прецеденти в полза на "Левски" продължи да има. За какво да си даваме парите, за да може отбори, които нямат нито нужните качества нито нужната класа да стават шампиони с такива подходи.

Колкото пъти отборите играеха сериозно мачовете си с Левски и съдиите не бяха фактор, в крайна сметка Левски ги загуби. Вие сам може да се сетите колко струват техните победи и колко реални са. Всеки, който разбира от футбол може да анализира мачовете, в които Левски спечели и как са играли противниковите отбори с тях.

Литекс играха срещу тях в Ловеч с 10 човека и ги биха с 3:0, а вчера щяха да ги бият с 9. Литекс не трябваше да си вадят играчите.

- От думите ви личи, че сте много разочарован?

- През лятото ще се откажа да се занимавам с футбол, ако безобразията продължат. Няма смисъл аз и брат ми да си даваме парите. Всеки от вас журналистите знае кога Левски наистина е имал истинска победа. Всички отбори ги биха, когато се хванаха да играят мъжки срещу тях.

- Как си обяснявате бурната радост на Владимир Гаджев от служебната победа над Литекс?

- Въпрос на интелект и култура. Не случайно този футболист остана във вътрешното първенство. Сами може да прецените за каква комплексарщина става въпрос - да се радваш и да показваш средни пръсти и то в един момент ми се стори, че и на собствената му публика, при положение, че с нищо не си постигнал говори за много нисък интелект.

Източник: ПИК


Още по темата: общо новини по темата: 109
11.03.2016
08.03.2016
07.03.2016
03.03.2016
01.03.2016
23.02.2016
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
че е прав, прав е, спор няма, но да вземе да се огледа и да види как свирят на неговия отбор
+1
 
 
Киро Гела един път да е много прав!Жалко,че неговият отбор използва абсолютно същите методи.....но за разлика от говедата,поне разполага с добри футболисти!
+7
 
 
Такива думи от точно тоя олигофрен звучат меко казано жалко. 4 години подред им свирят във всеки мач и им подаряват купи и титли.
+8
 
 
Напълно съм съгласен с коментара на президента на "Лудогорец"Футбола е спорт,в който трябва да победи по-силният.Този съдия не трябва повече да свири на всякъкво ниво.Той е за съд и по тази причина хората се оттеглиха от стадионите. В момента "Левски"е с класа под "Литекс" и "Лудогорец"И откъде на къде са "Отборът на народа"С поведението на публиката на мача с "Литекс"в Ловеч те показаха на народа един манталитет на най-необразованата част от обществото ни.И жалко,че се радваха на един успех,спечелен по начин,за който би ми било срам,ако имах такъв.Сега топката е в БФФ.Най- правилно би било мачът да се преиграе,въпреки,че това няма как да стане.Станалото е срам за "ЛЕВСКИ.!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: