Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Тодор Енев и Пресиян Коев завършиха треньорски курс в Испания
Автор: Екип Varna24.bg 12:42 / 16.12.2015Коментари (0)387
© БФТ
Капитанът на националния ни отбор за Купа Дейвис Тодор Енев и отговорни "Развитие" към Българската федерация по тенис Пресиян Коев завършиха с успех двуседмичен тренировъчен курс във Валенсия, Испания.

Обучението бе за треньори на напреднали играчи (бившето Ниво 2 на ITF) и премина под ръководството на Мигел Креспо, Директор на офиса за развойна дейност на ITF във Валенсия. Двамата трябваше да се справят с 5 изпита (ниво на игра, индивидуален урок, групов урок, теоретичен тест (затворени въпроси) и теоретичен тест (отворени въпроси). Освен това Енев и Коев реализираха и практически занимания на кортовете на академия "ТенисВал". Там те проведоха полезни разговори със собствениците Хосе Артур (главен треньор на мъжете, бивш треньор на Игор Андреев и Дави Ферер, в момента треньор на Таро Даниел) и Панчо Алварино (бивш треньор на Динара Сафина и ръководител на женското направление в клуба).

"Те бяха изключително благосклонни към нас и разкриха висок процент от информацията от "кухнята" на академията. Получихме конкретни знания за испанските успехи в последно време и начина, по който се постигат. Също така бе изключително интереснен разговорът ни с Рафа Менсуа - човекът поел Марат Сафин на 12 години и успял да го изведе до номер 1 в мъжкия тенис на 21 години. Той ни разкри как е успял да повлияе в положителна насока на характера на Марат, как са преодолявали различните предизвикателства и т.н.", споделят Енев и Коев.

Двамата са успели да постигнат договорка с ръководителите на академията в бъдеще и други български треньори да преминават стажове в "ТенисВал". Това ще бъде от изключително важно значениеза развитието и на други наши специалисти, защото до този момент единствено стипендианти по програмата на Олимпийска солидарност на Международния олимпийски комитет имаха право да участват в тези курсове във Валенсия.

Заедно с Мигел Креспо, Енев и Коев са обсъдили и дейностите по течащия в момента процес по признаване на системата за треньорско обучение на БФТ от страна на ITF. Тяхното участие в курса във Валенсия е поредната стъпка в тази насока. Следващите действия ще са провеждането на Курс за треньори на начинаещи и средно напреднали играчи (бившето Ниво 1 на ITF) през 2016 и Курс за треньори на напреднали играчи (бившето Ниво 2). Основният ефект от признаването на нашата ситема за треньорско обучение ще бъде, че сертификатите на провежданите в България курсове ще бъдат напълно признати от ITF.

Участието на двамата ни специалисти в треньорския курс във Валенсия беше финансирано от Българската федерация по тенис и ITF.

"Изключително сме благодарни на БФТ и ITF за този шанс, които ни се предостави. Натрупахме безценен теоретически опит от един от хората с най-всеобхватни знания в света на тениса, Мигел Креспо, а от друга страна водещи испански треньори ни разкриха голяма част от своята философия и начините, по които да се изгради един състезател на топ ниво. Най-важното е, че благодарение на нашето присъствие, академията "ТенисВал" вече отваря вратите си за треньорите от България, които имат желание и амбиция да се развиват и да се учат от най-добрите", коментираха Енев и Коев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Варненски треньор се радва: Нямаме нито една загуба
Световната купа "Варна" 2024 отново обединява млади таланти в света на киокушин
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Огнени битки и шест бързи мача на SENSHI 21 във Варна
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: