Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Братовчеди носиха Спартак на гърба си през есента
Автор: Екип Varna24.bg 12:42 / 21.12.2015Коментари (0)1049
©
Първите братовчеди Йордан Пенев и Иван Добрев носиха Спартак на гърба си през есенния полусезон в "А" областна група. Пенев връзваше играта в средата на терена и проектира много голови атаки. Записа 12 асистенции и реализира 3 гола. Добрев пък стана голмайстор на тима и групата с 12 попадения.

Всъщност спартаклийското обединява двамата от най-ранна детска възраст. Данчо е син на бившия футболист на Спартак от края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век Пенчо Йорданов. Последният пък е вуйчо на Иван Добрев, който е син на неговата сестра.

27-годишният Данчо Пенев преминава през детско.-юношеските формации на Спартак, но подобно на други кадри на тима, не успява да се наложи в представителния отбор. Регистрира само по 1 мач в "А" група и за купата, както и няколко мача в "Б" група за мъжете. През останалото време се подвизава във "В" група с Аксаково и четвъртия ешелон с Белослав. Половин сезон изкарва в Калиакра в "Б" група при Вили Вуцов, но без официален двубой. В един момент му дотяга от футбол и заминава за Германия, където работи известно време.

Иван пък почва да гони топката в родния си Белослав. Когато е на 14 години, го искат едновременно Спартак и Черно море. 

"Аз съм спартаклия от малък заради вуйчо, който винаги ме е обличал с екипи на отбора. Точно той обаче ми даде съвет да отида в Черно море, защото школата им се развива по-добре", връща се назад във времето за "Народно дело Седмицата" Иван.

За "моряците" талантът рита като дете и юноша, като става втори в България със старшата за първенство и в турнира за купата на БФС.

"След като излязох от юношите, Велизар Попов настояваше да подпиша първи професионален договор с мъжете, но ръководството бе на друго мнение. Дори не ми дадоха бележка, че съм свободен без финансов иск", спомня си Иван.

Атакуващият халф се мести в Девня, където играе в третия ешелон, после се връща в Белослав. Кариерата му можеше да се развие и по друг начин, ако имаше късмет. Техничарят е препоръчан на Илиан Илиев, който обаче му признава, че на този етап няма как да го вземе в Берое. Съветва го да отиде в третодивизионния Ботев (Гълъбово), който се бори за професионална промоция.

"Тренирах известно време с Ботев и ме харесаха. Но точно когато трябваше да подписвам договор, в състава се завърнаха двама опитни играчи от Сливен и Локомотив (Пд). Треньорът ми каза, че ще заложи на тях, тъй като при евентуални неуспехи президентът щял да му държи сметка защо взема футболисти отвън, на които се плащат хотел и храна, след като няма резултати", разкри 23-годишният Иван Добрев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Какво трябва да знаем за следващия опонент на Григор Димитров в Рим?
Ясно е кога е следващият двубой на Григор Димитров в Рим
"Комодор" (Варна) отстъпи на "Нептун" при 15-годишните
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да пътува със самолети
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: