Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
След Кьолн: “Германци, сърбайте си попарата"
Автор: Екип Varna24.bg 10:49 / 08.01.2016Коментари (3)3076
©
Грубите сексуални посегателства срещу жени в центъра на Кьолн се превърнаха в световна тема: хора по цял свят коментират драматичните събития от новогодишната нощ.

Мненията се люшкат между двете крайности. Керстен Книп от "Дойче веле" е събрала реакции от сайтове на световни издания:

"Откъде знаете, че младите мъже, които малтретираха сексуално жени насред Кьолн в новогодишната нощ, са били араби? Ако се съди по външния им вид, те биха могли да бъдат и всякакви други чужденци - иранци, афганистанци или пакистанци. Но във всеки случай не са араби", пише потребител във форума на арабската телевизия "Ал Арабия".

По същия начин виждат нещата и други зрители на телевизията: 

"Не е възможно да са били араби!", категоричен е потребител. А друг добавя: "Може пък да са били румънци. На външен вид те не се отличават особено от арабите. Същото важи и за сърбите." 

В същия форум се твърди още, че нападателите в Кьолн едва ли са сирийци, тъй като в Сирия никога не е имало подобни инциденти.

Тези предположения не могат да помогнат за разкриване на истината. Но показват недвусмислено, че всички изказали се във форума се чувстват дълбоко засегнати от събитията в Кьолн.

Сред зрителите на "Ал Арабия" има и такива, които признават, че не е изключено извършителите да са били араби: 

"Ако бъде доказано, че става дума за хора от арабски произход, това ще увреди силно имиджа и на арабите, и на бежанците", пише потребител и добавя: "Който се държи така и омърсява по толкова недостоен начин имиджа на своята родина, трябва незабавно да бъде изгонен."

В читателските форуми на европейските издания преобладават възмущението и гневът - включително и заради някои крайно неадекватни реакции след случилото се в Кьолн.

Така например читател на френския "Монд" се възмущава от "отвратителния расизъм" в коментарите на много от потребителите. 

"Сякаш са чакали да се случи подобно нещо, за да изпуснат малко пара", добавя друг читател.

Подобни мнения са обаче рядкост в читателския форум на "Монд". За общите настроения показателен е по-скоро следният постинг: 

"При толкова много бежанци в Европа нямаше как да не cе стигне дотук.

В някои квартали германските жени ще трябва да свикнат с мисълта, че вече няма да могат да носят полите и рокличките си. Искрено се съмнявам, че тези млади мъже ще се научат да живеят с европейските традиции."

Критики валят и по адрес на политиците. Читател на френския "Монд" пише: 

"Тези глупаци, които ни управляват, само се правят на загрижени за последиците от некадърните им решения. Надявам се поне да бъдат разкрити извършителите на тези престъпления. Макар че много се съмнявам в това."

Инциденти като тези в Кьолн може да имат тежки последици, предупреждава друг читател на "Монд":

"Накрая всичко ще свърши с една нова Кристална нощ."

А читател на италианския "Еспресо" се възмущава, че бежанците постепенно се превръщат в изкупителна жертва за всевъзможни несгоди.

В много от коментарите се казва, че европейските общества се държат така, сякаш се готвят да тръгнат срещу чужденците. В тази връзка читател на "Монд" пише: "Изобщо не сме се поучили от грешките си в миналото."

Повечето читатели на италианския "Еспресо" стигат до други заключения. "Това е само началото. Не тероризмът е същинският проблем, а че приемаме безучастно трагичната съдба на нашите градове, които изнемогват под натиска на бежанската вълна."

А друг потребител пише: "Щом като сред мигрантите на една жена се падат по десетима мъже, случилото се в Кьолн е най-малкото, което можем да очакваме. Ще има и други неприятни изненади."

Отзвукът от събитията в Кьолн стига чак до Ню Йорк. Във форума на "Ню Йорк таймс" могат да се прочетат над 17 хиляди коментара по темата.

Много от читателите на изданието се опасяват от политическо инструментализиране на случилото се и твърдят, че това налива вода в предизборната мелница на Доналд Тръмп.

Нескрито злорадство откриваме в коментара на читател на швейцарския "Нойе Цюрхер Цайтунг":

"Така им се пада на германците с тяхната култура на отворените врати. Сега да си сърбат попарата, която сами си надробиха."




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Полицията е установила личността на 19 души от нападателите. Нека да обявят от каква националност са, че да не се правят на интересни арабите.
+9
 
 
Тази сбирщина трябва да бъде умъртвявана,пак и пак и пак.И така,докато от тая сган не остане дори и смътен спомен. Това,което в момент на умопомрачение извърши безмозъчната Меркел има само едно определение:геноцид над собственият си народ. Дано поне Бог й прости.Германците просто няма да могат.Eдинственият епи тет за нея е"hekse".Вещица.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: