Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Симеон Райков: Ще преследваме докрай място в Европа
Автор: Екип Varna24.bg 09:52 / 23.01.2016Коментари (0)1740
© Bulphoto
Един от най-добрите футболисти на "Черно море" Симеон Райков заяви, че целта пред варненци остава квотата за Европа. Четата на Никола Спасов в момента се намира на пето място на шест точки от третия "Славия". Райков разкри пред "7 дни спорт", че не мисли за трансфер, тъй като има договор с "Морето" до края на сезона. След това ще дойде времето, в което крилото ще помисли къде да продължи кариерата му.

- Симеоне, как върви подготовката на "Черно море"?
- Всичко е наред. Тренираме и се готвим за полусезона. Знаем, че ни чакат тежки мачове и искаме да сме готови за двубоите от първенството.

- Тежат ли ви краката от изморителните тренировки?
- Да, може да се каже. Сега е такъв периодът, че тренировките са много по-тежки от заниманията по време на състезателния период. Все пак обаче ние не сме футболисти от вчера и сме изкарали достатъчно такива периоди. Знаем какво ни чака.

- Забелязва ли се умора у вас?
- Не бих казал, че има чак толкова много умора. Аз лично се чувствам добре.

- Предстои ви първата контрола, готови ли сте за нея?
- Мисля, че сме подготвени. Тренирали сме две седмици и сме готови да започнем с контролите. Със сигурност няма да покажем чудеса, но ще опитаме да се представим на ниво и това, което иска треньорът, да го изпълним. Ще видим кое ще ни се получи и кое не.

- Останахте да се готвите във Варна, това отразява ли ви се по някакъв начин?
- Тренираме си нормално. Единствената разлика е, че се готвим на изкуствен терен. Треньорското ръководство реши да останем в България. Това си е тяхно решение и ние играчите нямаме право да не сме доволни. Смятам, че условията, които ни се предоставят, са много добри.

- В "Черно море" има няколко нови футболисти, ще могат ли да помогнат на отбора?
- Това са познати момчета, които са играли в България. От това, което виждам в тренировките, се представят много добре и със сигурност ще ни помогнат. Паснаха идеално в колектива и ще ни помогнат. Хубаво е, когато в един отбор има конкуренция. Всички те са много добри футболисти и ще повишат конкуренцията в отбора.

- Какви амбиции имате в "Черно море"?
- Не мога да говоря от името на другите момчета, но аз си пожелавам да стигнем до Европа. Има обаче още много мачове до края на първенството и всичко може да се случи. Ние със сигурност няма да се дадем лесно и ще се борим за европейската квота.

- Какво трябва да се промени, за да достигнете тези места?
- Трябва да сме постоянни и да побеждаваме. Освен това да си пожелаем и малко повече късмет, защото през есента той ни убягваше. Имаме силите обаче да се класираме за Европа.

- Спечелихте купата и суперкупата, дали пък не се пренаситихте, защото всичко ви дойде изведнъж?
- Не знам дали се е пренаситил, но наистина след това имахме колебливи игри. Да се надяваме, че няма да имаме такива проблеми през следващия полусезон. Получи се лек спад в представянето ни. Може би се успокоихме прекалено много и това ни изигра лоша шега.

- Заговори се за твой трансфер зад граница, до колко това отговаря на истината?
- Честно да си призная, тази тема не ми се коментира.

- А мислиш ли за такъв трансфер?
- Засега не съм мислил на тази тема. Имам договор с "Черно море" до лятото и искам да си го изпълня. Чувствам се добре на "Тича" и нямам причина да сменям отбора. Концентрирал съм се изцяло върху моето представяне и това на отбора.

- Имаш ли какво още да дадеш на "Черно море"?
- Силно се надявам да имам още какво да дам на този отбор. Ще тренирам здраво, за да съм във форма и да помагам на "Черно море". Това е най-важното.

- Къде ти се играе след като изтече договора ти?
- Къде ли? В "Реал" (Мадрид) (смее се). Рано е още да мисля за подобни неща. Има време. Като дойде лятото, ще мисля къде ще продължа кариерата си. Нищо не се знае, може да остана в "Черно море".

- Преди дни официално "Литекс" бе изваден от "А" група, как ти се вижда първенството с девет отбора?
- Малко е странно всичко това. "Литекс" е много добър отбор. Не знам защо се стигна до неговото изваждане, а и надали аз съм човекът, който трябва да коментира това. Жалко е, че първенството остава с девет отбора.

- Докъде стигат силите на "Черно море"?
- Да се надяваме до Европа. Това е задачата пред всички нас. Вътре в съблекалнята си говорим, че трябва да играем колкото се може по-добре и да стигнем до местата, даващи право на участие в турнирите.

- Националният селекционер Ивайло Петев започна да обръща повече внимание на футболисти от нашето първенство, смяташ ли, че може отново да бъдеш повикан?
- Времето ще покаже дали ще стигна отново до националния отбор. Винаги е чест да носиш фланелката на България. Ще се радвам, ако се случи.


Още по темата: общо новини по темата: 101
23.02.2016
17.02.2016
17.02.2016
12.02.2016
12.02.2016
11.02.2016
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: