Клижан е последният полуфиналист

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:58 / 06.02.2016
962
Станаха ясни всички полуфиналисти на Garanti Koza Sofia Open. Последният, който си заслужи място в Топ 4 в турнира, е Мартин Клижан. Поставеният под №7 словак се наложи с 6:4, 6:3 над Андреас Сепи (Италия, №4). Това беше първа победа за Клижан над Сепи от изиграни 4 срещи между тях.

Двубоят започна изключително равностойно, като двамата се вкопчиха в здрава битка от първата точка. В десетия гейм Клижан успя да реализира пробив и измъкна сета с 6:4. В началото на втората част Сепи на свой ред успя да пробие началния удар на съперника си за преднина 1:0, но отговорът на Клижан бе повече от категоричен - 4 последователни гейма за словака! До края на срещата левичарят не изтърва инициативата и си заслужи успеха.

"Знаех, че ще е труден мач. Беше трудно и за двамата. Но съм много щастлив. Това е първият ми турнир за сезона, в който минах първи кръг. Тук вече спечелих три мача поред. За всеки е трудно, когато не печели. В София обаче имах късмет с жребия - играх срещу тенисист с уайлд кард в първия кръг, т.е. не беше някой от Топ 100. След това натрупах самочувствие и вече играя далеч по-добре. Сега гледам към полуфинала", каза щастливият Клижан.

На полуфиналите в събота Клижан ще се изправи срещу втория в схемата Виктор Троицки. Това ще бъде двубой №6 между тях, като до момента сърбинът води с категоричното 4:1 победи. "Загубих няколко мача поред от Троицки, така че той е набрал инерция срещу мен. Ще се опитам да прекъсна серията му и ще се опитам да дам всичко от себе си срещу него", отбеляза за следващия си двубой словакът.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 2


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).