Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
В Локо искат да върнат Шампионската купа във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 13:43 / 23.02.2016Коментари (0)496
©
Да върнат Шампионската купа във Варна след 8 години е целта на хандбалистите на Локомотив. "За последно бяхме първи у нас през 2008-а. Мисля, че осем години без злато за клуб като нашия са много", заяви за "Народно дело Седмицата" треньорът Никола Карастоянов.

До този момент Локо се движи уверено в "А" група, като заема първото място с 10 победи от 10 мача. Карастоянов обаче уточни, че най-важните им срещи са през март и след тях ще стане ясно дали ще завършат на върха след редовния сезон.

"Играем местно дерби със Спартак, както и с втория и третия - Фрегата и Добруджа. След тези двубои ще се разбере от каква позиция ще влезем в плейофите. Очакваме битките спокойно, защото момчетата натрупаха увереност в силите и самочувствие. Най-много съм доволен обаче, че играем като отбор", допълни Карастоянов. 

Запитан би ли отличил някои състезатели, той бе лаконичен: "Да. С най-силни и постоянни изяви са гардовете Бранимир Балчев и Тансер Юсню и крилото Константин Георгиев."

Карастоянов дори разкри, че за Балчев и Юсню има оферти от чужди държави, където хандбалът е на почит. "Ако стане така, че през лятото е възможно да се стигне до сделки, ние няма да ги спираме, защото зная, че зад граница те ще доразвият огромния си потенциал", каза още Карастоянов.

За трите възлови срещи, както и за тази със Спартак от 1/4-финалите за купата на 4 март, Локо ще разчита и на единственото си зимно попълнение - бившия пивот на клуба Димитър Пламенов. Последният от години е в Норвегия, където работи и играе.

"Радвам се, че Митко прие поканата ми да ни помогне в битките. Със своя опит и умения той ще ни е полезен", убеден е Карастоянов.

Най-опитният състезател - Станимир Казаков (Малкия), пък обяви, че иска да спре с хандбала като шампион.

"Този сезон всичко се развива по най-добрия начин за нас. Знам, че плейофите са нещо съвсем различно, но ние вече имаме зрял отбор, който показа, че може да победи всеки в България. Станем ли шампиони, ще преустановя кариерата си с най-голямо удоволствие", каза 41-годишният Казаков, който от години се прехранва като таксиметров шофьор.

В Спартак не правят драми, че са четвърти в "А" група, тъй като в следващите 5 техни мача и 6 на отборите пред тях всичко може да се случи.

"В момента сме на една точка зад третия Добруджа и на три от втория Фрегата. Имаме обаче срещи с добричлии и първия Локомотив. Другите три отбора също ще се срещнат помежду си и са възможни въртележки. Дори обаче да влезем като четвърти в плейофите, няма да е фатално, защото сме в пълен състав с изключение на оперирания Сашо Попов. Именно заради контузии пропуснахме да спечелим повече точки през есента, но напролет тръгнахме силно, тъй като Пенко Златев вече използва всичко най-добро, с което разполага", заяви за "Народно дело Седмицата" президентът на спартаклии Росен Добрев.

Той изрази задоволство, че след дълги преговори е успял да направи трансферен удар с привличането на сърбина Ненад Маркович. Жълтата карта на пивота пристигна в БФС и той вече е картотекиран. Маркович пристига във Варна на 1 март, а три дни по-късно ще направи дебют в ¼-финалния мач за купата с Локомотив от 14 часа в Камчия.

Ненад Маркович е роден на 1 април 1980 година в Александровац. Висок е 190 см, тежи 100 кг. Започва кариерата си в Сърбия, а след това играе в два гръцки отбора, единия от които е Панатинайкос. Следва престой във френския Нант, а в периода 2010/2015 носи екипа на полския Погон (Шчечин), където е съотборник с Веско Чакмаков. Сега двамата отново се събират заедно в Спартак. Маркович има мачове в Шампионската лига с Панатинайкос и Нант.

"Ненад може да се окаже шампионско попадение за нас. Хандбалист с такава визитка не е идвал в България и когато го видите как играе, ще разберете, че съм прав", заяви президентът на Спартак Росен Добрев. Той допълни, че контузеният основен гард Николай Нейчев ще е готов за сблъсъка с комшиите за купата.

"Дай Боже в следващите три-месеци травмите да ни забравят. Останалото зависи изцяло от нас", пожела си Добрев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Днес празнува един футболен гений, който отказваше да пътува със самолети
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: